Kula Gazetesi

Kula Peribacaları çevre düzenlemesi devam ediyor

80 views
17 Kasım 2023 - 15:05
Kula Peribacaları çevre düzenlemesi devam ediyor
( bant 1

Manisa’nın Kula ilçesinde tabiat tabiat anıtı ve sit alanı olan peribacalarında turistik cazibenin arttırılması amacıyla proje başlatıldı.

Bölgenin turizmden daha fazla pay almasını sağlamak amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü tarafından çevre düzenlemesi projesi başlatıldı.

Birinci etabında yürüyüş yolları, seyir terasları, ahşap korkuluklar, otoparklar, bilgilendirme panoları ve kamelyaların yapılmasının ardından otopark, kafeterya, dinlenme alanlarının yapılacağı çalışma başlatıldı.

Özellikle Ankara-İzmir yolunu kullananların uğradıkları, Kula-Salihli UNESCO Jeoprkına gelen turistlerin rağbet gösterdiği peribacaları, yıllık 40 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlıyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen ve bilgi alan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula Peribacalarının UNESCO Global Jeoparkı sınırları içerisinde kalan önemli bir “jeosit” alanı olduğunu belirtti.

Başkan Tosun açıklamasaında, “Peribacalarında Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz çalışma ile geçtiğimiz dönemde projenin ilk etabı tamamlanarak turizme kazandırılmıştı. Bu sene de ikinci etabı ihalesi yapılarak iki buçuk milyon bir bedelle altyapı çalışmalarını başlattı. Bu projenin üçüncü etabında ise sosyal tesislerin yapılmasını hedefliyoruz. Beşibiryerde turizm olarak adlandırğımız “Kent turizmi, İnanç turizmi, doğa turizmi, sağlık turizmi ve kültür turizmi” içerisinde çok önemli bir yer tutacak. Yerli ve Yabancı misafirlerimiz ilçeyi gezmeye geliyor, misafirlerimizin doğa ile iç içe zaman geçirebilecekleri alanların oluşturulmasına gayret gösteriyoruz. Kula turizmine önemli katkı sağlayacak projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ