Kula Gazetesi

Kula’nın ilk ve tek teknolojik seradan ilk ihracatını yaptı

2.118 views
29 Mart 2024 - 2:44
Kula’nın ilk ve tek teknolojik seradan ilk ihracatını yaptı
( bant 1

Kula Belediyesi yaklaşık bir buçuk yıl önce inşaatına başladığı ve Aralık ayında ilk fidanlarını diktiği jeotermal seradan ilk hasatını gerçekleştirdi.

Vatandaşlarında katılımıyla gerçekleşen hasat sonrasında toplanan domatesler yurtdışına ihraç edilmek üzere törenle tıra yüklendi.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Belediye Meclis üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Eyüp Yavuz Aşkın, Milliyetçi Hareket Partisi Kula İlçe Başkanı azın Baytok ve yetkililer ilk ihracat törenine katıldı.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un domates paletlerini dualarla yükleme yapıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “Kula jeotermal enerjinin bol ve potansiyelinin yüksek olduğu bir ilçe. göreve geldiğimiz ilk günden bu yana bu potansiyeli değerlendirmek amacıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük. 66. Dönem Gençlik ve Spor Bakanımız ve AK Parti İzmir Milletvekilimiz Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun büyük desteği ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Zafer Kalkınma Ajansı ve Kula Belediyesi arasında imzalanan protokol ile sera inşaatına başladık. Bu gün ilk hattını geçekleştirdiğimiz domatesin ilk ihracatını yapıyoruz. Bu tır, bizler için ayrı bir öneme sahip. Bu tır sayesinde Kula, kendi potansiyelinin farkına varıp, yatırımcıların da öncelik listesinde yer almaya başlamasının sembolü. Bu seranın bu güne gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kula Agro markasıyla domateslerin yüklenmesinin ardından ilk tır dualar eşliğinde uğurlandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ