Kula Gazetesi

Tabduk Emre Külliyesinin Türk hamamı restore ediliyor

212 views
08 Temmuz 2022 - 7:26
Tabduk Emre Külliyesinin Türk hamamı restore ediliyor
( bant 1

Germiyanoğlu Beyliğine Başkentlik yapan Manisa’nın Kula İlçesinde 475 yıllık Türk Hamamı restorasyonunda sona gelindi.

1547 yılında yapılarak hizmete girdiği bilinen Eski (Carullah Bin Süleyman) Cami ve hamamı Germiyanoğlu Beyliği döneminde yapılarak hizmete girdi.

Yunus Emre’nin hocası Tabduk Emre tarafından külliyenin bir parçası olarak bir dönem hizmet veren hamam, aslına uygun olarak restore ediliyor.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Manisa Valiliği ve Kula Belediyesi işbirliğinde yürütülen Hamam ve çeşme restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Kula’nın Germiyanoğlu Beyliğine başkentlik yapmasıyla birlikte önemli mimari eserlerin yapıldığını belirten Başkan Tosun, “Bir tarihimiz daha gün yüzüne çıkıyor. Manisa Valiliğimiz ile birlikte Emre Hamamının restorasyon çalışması hızla devam ediyor. Çalışmalarda sona geldiğimiz Emre Hamımı 16. Yüzyılda Eski (Carullah Bin Süleyman) Camisiyle birlikte yapılan bir hamam. Yıllardır burası atıl bir vaziyetteydi. Aslına uygun olarak restorasyonu tamamlandıktan sonra hizmet vermeye başlayacak. Kula’da son dönemde restorasyon çalışmalarına önem verdik. Bu çalışmalar kapsamında konaklar, sokak sağlıklaştırma çalışmaları, tarihi binaların turizme kazandırılmasını hedefliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ