Kula Gazetesi

Tekstil fabrikası yeniden faaliyete geçiyor

536 views
24 Mart 2024 - 1:09
Tekstil fabrikası yeniden faaliyete geçiyor
( bant 1

Yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı faaliyetlerini durduran Akar Tekstil binasının olduğu yere yeni tekstil fabrikası açılıyor.

Yaklaşık altı yıldır Kula’da tekstil sektörünün önde gelen firmaları da dahil olmak üzere ihracat yapan Akar tekstil, faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

Kula Belediyesine ait olan binada farklı bir firma ile yola devam edeceklerini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, kısa süre içerisinde fabrikanın çalışmaya başlayacağını ve çalışan işçilerin yeniden işbaşı yapma imkanın olacağını söyledi.

Kademeli olarak işçi alımının başlayacağı müjdesini veren ve seçim çalışması esnasında protokolü imzalayan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Altı yıl önce Kula’ya bin bir emekle getirdikleri ve bu süre içerisinde Bin 100 kişiye kadar istihdam sağlayan Akar tekstilin talihsizlikler nedeniyle faaliyetlerine sonlandırmasının ardından ilçe ekonomine önemli katkı sağlayan fabrikanın yeniden faaliyete geçmesi için gerekli çalışmaları yürüttüklerini, tekstil sektöründe tecrübe kazanmış Kulalı hemşehrielerimizin yeniden iş hayatına dönemlerinin önünün açılmasının sevindirici bir haber olduğunu söyledi.

Başkan Tosun yaptığı açıklamada, “Kula’da Belediye Başkanı olduğum günden bu yana en çok gayret ettiğimiz konuların başında istihdam yer alıyor. Bizlerin en hassas olduğu ve üzerinde itinayla durduğu en önemli nokta. İlçemizde tekstil fabrikasının yeniden faaliyete geçmesi sevindirici bir olay. İnşaatları devam eden iki fabrika binasının da yakında zamanda faaliyete geçmesiyle Kula’da istihdam noktasında sıkıntıların büyük ölçüde önüne geçmiş olacağız. İmzalanan protokolün hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ