Kula Gazetesi

Kula’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

149 views
29 Ekim 2023 - 12:15
Kula’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı
( bant 1
Manisa’nın Kula İlçesinde Cumhuriyet’in 100. Yıl dönümü ilçe stadında gerçekleştirilen program ile kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir ve Belediye Başkan Vekili Nejat Gülmez’in halkı selamlamasıyla devam etti.

Konuşma yapan Kaymakam Özdemir, “Kıymetli Kulalılar, bu gün .yüce Türk milletinin büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kenetlenerek Cumhuriyeti ilan etmesinin büyük bir sevinç ve gururla kutluyoruz. 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsuna çıkarak başlattığı milli mücadele 29 Ekim 1923 tarihinde de Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir diyerek ilan ettiği Cumhuriyet Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve değerdir. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından öğrenciler şarkı, türkü ve şiirler okudu.

Yaren ekibi halk oyunu gösterisi yaptı, öğrencilerin hazırladıkları karografiler ilgiyle izlendi.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ