Kula Gazetesi

Kula’da jeopark alanında 100. yıl yürüyüşü

75 views
28 Ekim 2023 - 20:46
Kula’da jeopark alanında 100. yıl yürüyüşü
( bant 1

Manisa’nın Kula ilçesinde Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO tescilli jeoparkında yürüyüş düzenlendi.

Kaymakamlık ve Kula Belediyesi tarafından düzenlenen Kula Divlit Volkanında başlayan yürüyüşe katılan vatandaşlar ve öğrenciler, ellerinde Türk bayraklarıyla üç kilometrelik lav kalıntılarının olduğu bazalt kayaların arasındaki yürüyüş parkurunda yürüdü.

Yürüyüşe, Kaymakam Ahmet Ömer Ahmet Özdemir, Belediye Başkan vekili Nejat Gülmez, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO tescilli alanı olan Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkında etkinlikliklerin yapılmasının mutluluk verdiğini belirten Jeopark Belediyeler Birliği Müdürü Yiğit Karakuzu, burası jeoparkımızın en güzel jeositlerinden birisi. Burada Kula Kaymakamımız, Belediye Başkan Vekilimiz ve kurum amirlerinizle birlikte öğrenciler ve vatandaşların yürümesi çok güzel ve anlamlı oldu. Katılan herkese çok teşekkür ettiğini ifade etti.

Yürüyüşe Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, Kula Belediye Başkan Vekili Nejat Gülmez, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Yürüyüşün ardından katılımcılara su, kek ve elma ikram edildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ