Kula Gazetesi

Kula’da Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlamaları Başladı

85 views
28 Ekim 2023 - 20:35
Kula’da Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlamaları Başladı
( bant 1

Cumhuriyetin 100. yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Kula’da üç gün sürecek kutlama programı, “Cumhuriyet Emin Ellerde” temalı etkinlikle başladı.
Cumhuriyetin 100. yıl kutlamaları, Kula ilçesinde Kula Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Cumhuriyet Emin Ellerde” temalı 19,23 metrekarelik dev tuvale okul öncesi öğrencilerinin parmak boyama etkinliği ile başladı. Kula Yunus Emre ve Şehit Ömer Halisdemir Kent Meydanı’nda sabahın erken saatlerinde başlayan etkinlik, Cumhuriyet çocuklarının ilgisini çekti. Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir başkanlığında Cumhuriyet Bayramı kutlama komitesi ve Kula Halkı’nın katılımıyla Yunus Emre Kültür Merkezi’nde Yunus Emre Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ‘Cumhuriyet ve Atatürk’ resim sergisi açılışı ardından 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu ve Halit Okul İmam Hatip Lisesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı salon etkinliği düzenlendi. Konferans Salonu’nda gerçekleşen kutlama etkinliğinde saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kula Şubesi adına Kıbrıs Gazisi İsmail Kara tarafından Cumhuriyet’in 100. yılının anlam ve önemine dair konuşma yapılması, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un kutlama mesajını içeren 100. Yıl temalı kısa film, sinevizyon gösterileri, Kuran-ı Kerim tilaveti, şiirler, ilahiler okundu, müzik dinletisi icra edildi.
Cumhuriyet Emin Ellerde
Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Yunus Emre ve Şehit Ömer Halisdemir Kent Meydanı’nda Kula Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü ve Kula ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Cumhuriyet Emin Ellerde’ adı altında okul öncesi öğrencilere yönelik parmak boyama etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, Kula Belediye Başkanvekili Nejat Gülmez öğrencilerle birlikte etkinlik için özel hazırlanan 19,23 metrekarelik dev tuvalde boyama çalışması yaptı.
Kutlama ve etkinliklerin yapıldığı meydanda Germiyanoğulları Mesleki ve TeknikAnadolu Lisesi öğrencileri tarafından vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.
Kutlamalar, ilk gününde Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir ve beraberindeki kutlama komitesi heyetinin İlçe Şehitliği’ni ziyaret etmesi ve ardından Süleyman Şah Camii’nde düzenlenen mevlit programı ile sona erdi.
Cumhuriyet’in 100. Yılı kutlama programı 28 Ekim Cumartesi günü Saat 09.15’te Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı’nda yer alan Divlit Volkanik Yürüyüş Parkına Cumhuriyet Yürüyüşü, Saat 13.00’te, çelenk töreni, Saat 19.23’te İlçe Stadı’nda Bayrak Koşusu, Saat:19.30’da Kent Meydanı’nda Halk Oyunu Gösterisi, Saat 19.45’te haraket noktası Kent Meydanı olan Fener Alayı ile devam edecek.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ