Kula Gazetesi

Kula’da “Selvili Dede Kültür Ve Dayanışma Şenliği” Kutlandı

144 views
08 Ekim 2023 - 14:25
Kula’da “Selvili Dede Kültür Ve Dayanışma Şenliği” Kutlandı
( bant 1

Kenger Mahallesi’nin geleneksel şenliği haline gelen ve aleviliğin yaşatıldığı “Selvili Dede Kültür ve Dayanışma Şenliği”nin 25’ncisi Kula Belediyesi iş birliğiyle düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, bu güzel ve anlamlı günde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Ülkemizi oluşturan kültür mozaiğinin her parçası bizim için çok kıymetlidir ve bu her parçanın sonsuza dek yaşaması da en büyük temennisi olduğu belirtti.
Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun konuşmasında, “Bu gün sembol bir gün, Bu gün müstesna bir gün, Selvili Dede’nin kapısındayız. Selvili Dedeye gönül verenler büyük bir aşkla buraya geldiler. Rabbim, birliğimizden, beraberliğimizden hayırlar doğursun, hayırlara vesile kılsın. Birbirimize dua edelim, dualarımız kabul olsun. Daha dün Filistin’de İsrail’de yaşanan çatışmalar sonucu ülkenin her yeri kan gölü, gözyaşı. İslam coğrafyası maalesef kavgalar, savaşlar ve kırılmalarla dolu. Özellikle İslam dünyasının kendi içindeki savaşları hepimizi derinden üzmekte yaralamaktadır.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından semah gösterisi ve türkü dinletisi sunuldu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ