Kula Gazetesi

Kula turizminin geleceği adım adım şekilleniyor

147 views
26 Haziran 2023 - 16:42
Kula turizminin geleceği adım adım şekilleniyor
( bant 1

Kula Belediyesi, Kula turizminin önemli bir parçasını oluşturan tarihi Kula Konakları ile sokaklarının restorasyon çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda sokak sağlıklaştırma çalışmalarında adım adım sona yaklaşılan Mustafa Şapçı Sokak, 97 sokak ve Ertuğrul Gazi Meydanında cephe sağlıklaştırma çalışmaları tamamlandı.

Alt yapı çalışmalarında doğal gaz şebekesi döşenmesi, elektrik kablolarının yer altına alınması, yağmur suyu şebekesi ve Telekom kablolarının yer altına alınması çalışması tamamlandı.

Bayram sonrasında parke taş döşeme çalışmalarının başlayacağını belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “Kula eşsiz doğası, tarihi konakları ve sokaklarıyla Germiyanoğlu Beyliği ve Osmanlı’nın tarihi yapılarını bir arada barından özel bir kent. Kula Belediyesi olarak bizlerde bu tarihi mirasımızı koruyarak gelecek nesillere aktarmanın gayreti içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Zor bir restorasyon sürecinin ardından ortaya çıkacak eser sayesinde Kula turizmi daha iyi konuma taşınmasının yanı sıra, Anadolu’daki ender kentler arasına katılacak. İlçemiz için oluşturulan vizyoner projelerin en önemlileri arasında yer alan bu çalışmalarımız, Kula ekonomisine katkı sağlarken, tarihi yapılarımızın kurtarılarak yaşamasına olanak sağlayacak. Turizm bir bütün olarak değerlendirildiği takdirde ancak önemli bir seviyeye ulaşabilir. İnşallah yakın zamanda parke taşların döşenmesinin ardından bu sokaklarımız yeniden hayat bulacak, cazibe noktaları haline gelecek. Çalışmalarımız boyunca bizlere desteklerini esirgemeyen İzmir Milletvekilimiz Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Manisa Valimiz Yaşar Karadeniz’e, Kula Kaymakamımız Birkan Tatlısöz’e ve Cumhur İttifakına teşekkür ederim.” diye konuştu.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ