Kula Gazetesi

Salihli il olmak istiyor

67 views
22 Haziran 2023 - 7:10
Salihli il olmak istiyor
( bant 1

Salihli’de meslek odalarından ortak açıklama
MANİSA’nın Salihli ilçesinde meslek odalarının başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde bir araya gelerek, 100 il arasında yer alabilmek için yol haritası çizdi.
Cumhuriyet’in 100. yılında bazı ilçelerin il statüsüne kavuşarak il sayısının 100’e çıkarılacağı konusunda hükümet ortağı MHP tarafından ortaya atılan “100. Yılda 100 İl ve 1000 İlçe” projesi Salihli’de heyecan yarattı. Pek çok yönden il olma kriterlerini barındırdığı halde yıllardır bu arzusuna kavuşamayan Salihli’deki kamuoyu önderleri bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı ve hemen harekete geçme kararı aldı.
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya ilçedeki meslek odalarının başkanları ve temsilcileri yoğun katılım sağladı.
Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Salihli’nin il olma kriterlerine fazlasıyla sahip olduğunu belirterek başladığı konuşmada, il yapılmak için seçilecek 19 ilçe arasında Salihli’nin yer alması için güçlü bir şekilde ortaya çıkılması ve hızlı bir hareket planı oluşturulması gerektiğini ifade etti.
Yüksel, şunları söyledi: “Yıllardır mücadele edilmesine rağmen, Salihli bir türlü il olamadı. 100 il projesi bizim için büyük bir fırsattır. Bulunduğu konum, gelişmişlik düzeyi, nüfus sayısı, tarihi ve kültürel zenginlik, eğitim ve sağlık gibi alanlarda bir merkez oluşu, ulaşım imkanları, Salihli’nin avantajlarından başlıcalarıdır. Üniversitenin ve fakültenin ilçemizde bulunması, devlet hastanesi ve üç özel hastanesi ile sağlık alanında civardaki ilçelerin de yer aldığı 500 bini aşkın bir nüfusa hizmet vermesi buranın bir merkez olduğunun en güçlü göstergelerindendir. Gelişmişlik sıralamasında üst sıralarda yer alması ve Organize Sanayi Bölgesi’nde 10 binden fazla kişiye istihdam hedefini de bunlara eklersek, artıları saymakla bitmez.”
Toplantıda oda temsilcileri birer birer söz alarak Salihli’nin il yapılacak ilçeler arasında yer alması için izlenecek yol hakkında düşüncelerini dile getirdi. Öneriler doğrultusunda oluşturulan komisyonun Belediye ile de irtibata geçerek, Ankara’da güçlü bir şekilde temsil edilmesi ve etkili konumdaki siyasilere ulaşılması için yapılması gerekenler kararlaştırıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ