Kula Gazetesi

Başkan Tosun deprem bölgesinde incelemelerde bulundu

101 views
12 Şubat 2023 - 13:40
Başkan Tosun deprem bölgesinde incelemelerde bulundu
( bant 1

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin en fazla etkilediği Hatay ve Kahramanmaraş ile bölgedeki illerde meydana gelen deprem sonrasında Hatay ve Osmaniye İllerinde incelemelerde bulundu.

Kula Belediyesi Halk Ekmek fabrikasında ve Kulalı hayırseverlerin destek verdiği hazır gıda ürünlerinin dağıtıldığı Hatay’da yardım çalışmalarını inceledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile deprem bölgesinde yürütülen çalışmaları inceleyen Başkan Tosun, yaralar sarılıncaya kadar Kula olarak destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

Günün el birliği ile yaraların sarılması için gayretle çalışma günü olduğunu söyleyen Başkan Tosun, asrın felaketi olarak tanımlanan depremin bıraktığı acı çok büyük. Bu acıyı hiçbir şey tarif etmeye yetmez. Gün birlik olma günü diye konuştu.

Deprem bölgesinde çalışmalar yürüten tüm kurtarma ekiplerine teşekkür eden Belediye Başkanı Hüseyin Tosun yaptığı açıklamada, “Depremden en fazla etkilenen Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye, Diyarbakır, Kilis ve Adana’da yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları devam  ediyor. Başarılı çalışmalar yapan tüm kurtarma ekiplerine minnettarız. Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile birlikte deprem bölgelerinden Osmaniye ilimizde Halk Eğitim Merkezi’ne kurulan afet koordinasyon ve planlama merkezinde devam eden faaliyet, çalışma, ihtiyaç ve planlamalar hususunda bilgi alarak yapılan çalışmaları inceledik. Osmaniye’nin Kadirli ve Sumbas ilçelerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı spor tesislerinde barınan depremzede vatandaşlarımızı ziyaret ederek, Bakanımızla birlikte vatandaşlarımızın ihtiyaçları noktasında yetkililerle ve depremden etkilenen yöre halkıyla görüşmede bulunduk. Gecesini gündüzüne katarak uykusuz, aç ve susuz kurtarma faaliyetine katılanlara, yardım için gelip afet bölgesinde milletimizin yarasını sarmaya çalışan herkese teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımıza, Kula olarak her türlü yardım ve desteğe devam edeceğimizi iletip talimatlarını aldık. Bu büyük felaketin yaralarını el birliğiyle saracağız. Rabbim enkaz altında kalan vatandaşlarımızın yardımcısı olsun. Rahman-ı rahmete kavuşan vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ