Kula Gazetesi

Tarihi Kula Sokakları ‘sokak sağlıklaştırma’ projeleriyle aslına kavuşuyor

89 views
07 Ocak 2023 - 12:57
Tarihi Kula Sokakları ‘sokak sağlıklaştırma’ projeleriyle aslına kavuşuyor
( bant 1

Tarihi Kula Sokakları ‘sokak sağlıklaştırma’ projeleriyle aslına kavuşuyor

 

Kula’nın kentsel sit alanı içerisinde yer alan sokaklarında başlatılan cephe sağlıklaştırma projelerinde elektrik ve telekom hatlarının yer altına alınması çalışmaları başladı.

Manisa Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı(YİKOB) ve Kula Belediyesi işbirliğinde Kula’da kentsel sit alanı içerisinde yer alan tescilli yapıların bulunduğu Mustafa Şapçı Sokak ve Zafer Sokak’ta sürdürülen sokak cephe sağlıklaştırma projesi kapsamında altyapı yenileme ve dönüşüm çalışmaları başladı. İlçe halkı ve Kula’yı ziyaret eden turistler açısından önemli uğrak mekan ve gezi rotası olan sokaklarda onarım, cephe bütünlüğünün sağlanması amacıyla başlatılan proje kapsamında Mustafa Şapçı Sokak’ta havai elektrik hatlarının yer altına alınması, fiber internet ve telekom hatları dönüşümü ve yer altına alınması, dekoratif aydınlatmalar, meydan, otopark ve çocuk oyun parkı düzenlemesi, doğal malzemelerle sokağın üstyapı döşemesi ile sokaklar tarihi dokuya uygun hale getirilecek.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ