Kula Gazetesi

Togg’un dış renklerinden birisine ‘Kula Grisi’ verilmesi Kula’da sevinle karşılandı

434 views
31 Ekim 2022 - 6:16
Togg’un dış renklerinden birisine ‘Kula Grisi’ verilmesi Kula’da sevinle karşılandı
( bant 1

Türkiye’nin vizyon projeleri arasında yer alan akıllı otomobil Togg’un dış renklerinden birine “Kula Grisi” ismi verilmesi, ilçede büyük sevinle karşılandı.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, AA muhabirine, 1 Milyon 200 Bin yıl önce patlayan volkanlardan akarak oluşan sütun bazalt kayaların rengine atıfta bulunarak Togg’un dış rengine verilmesinden gurur duyduklarını belirtti.

UNESCO tescili altındaki Kula’nın tanıtılmasına, turizm potansiyelinin artmasında ve jeoparkın daha geniş kitlelere ulaşmasında çok önemli bir rol oynayacağını söyleyen Tosun, “Yerli ve milli otomobilimiz Togg’un renkleri belli oldu, bunlardan biriside Kula grisi. TOGG, Kula’nın büyüleyici güzelliğinden ilham alarak otomobilinin dış boyasının ismini “Kula Grisi” verdi. Bu ismin alınması, UNESCO tescilli Kula’nın doğal yapısı, kayaçları ve vadileriyle yerkürenin milyonlarca yıl öncesinden günümüze taşıyan grinin ihtişamı diye verildi. Bu ismi Kula’nın hak ettiğine inanıyorum. Kula’daki volkaik patlamalardan sonra siyahın ve grinin her türlü tonunu yansıtan bir şehir. Dolayısıyla Kula, ‘Katakekaumene’ yani yanık ülke dediğimiz tarihin tescilini almış ve UNESCO çatısı altında bu tescilini kurumsallaştırmış, Türkiye’nin ilk ve tek jeoparkına ev sahipliği yapması açısından önemli bir şehir. Yerli ve milli otomobilimiz bir milat. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyetinin bir şahlanışı, bu şahlanış içerisinde Kula’nın yanık topraklarının rengi olan Kula grisinin isminin olması bizim için gerçekten sevindirici.” diye konuştu.

Turizm potansiyeline ciddi katkı sağlayacak

Başkan Tosun sözlerine şöyle devam etti, “Bu 6 renk içerisindeki Kula grisi TOGG’a çok yakıştı. Bundan sonra Kula grisi, Kula’nın tanıtımı açısından turizm ve kültür elçisi gibi Türkiye’nin değil Dünya’nın her bir yerinde isminin olacağını düşünüyorum. Bu noktada ben çok sevinmek ve mutlu olmakla birlikte bu gurur verici bir şey. Bizim Kula’da halk arasında ata sözü gibi bir değimimiz vardır. Bu da “Kula nasip olmaz her Kul’a”. Kula ismi yerli ve milli otomobilimiz TOGG’a da nasip oldu. Bu noktada ben Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a, Gençlik ve spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na ve iş insanlarımıza gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ