Kula Gazetesi

Kula’da 300 kişi Cumhuriyet Bayramı’nı zeybek oynayarak kutladı

212 views
28 Ekim 2022 - 15:54
Kula’da 300 kişi Cumhuriyet Bayramı’nı zeybek oynayarak kutladı
( bant 1

Manisa’nın Kula İlçesinde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Yunus Emre Kent Meydanında Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Cumhuriyetin 99. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen organizasyona katılan yaklaşık 300 kişi zeybek oynayarak, toplu performans sergiledi.

Kula Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen organizasyon Yunus Emre Kent Meydanı’nda sosyal medyadan “Cumhuriyetimizin 99. Yıl dönümünü zeybek oynayarak kutluyoruz” çağrısıyla yapıldı.

Kula Belediyesi Halk Oyunları eğitmeni Hasan Tekin’in öğrencileri ve vatandaşların katılımıyla yapılan organizasyona kurum ve kuruluşlarda destek verdi.

Cumhuriyetimizin 99. yılını kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirten Kula Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yeliz Ay Hırka, Kula Milli Mücadelenin her safhasında canıyla kanıyla yer almış bir ilçe. Bizler çocuklarımızın geleceğini inşa ederken geçmişiyle de barışık, tarih bilincine sahip, vatanı için çalışan nesillerin yetişmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Kula Belediyesi olarak gençlerimize açtığımız kurslarla sporu, sanatı öğretirken, kültürel değerlerimizi de aktarma gayretindeyiz. Gönüllü olarak alanı dolduran ve zeybek oynayan yaklaşık 300 katılımcıya ve izlemeye gelen herkese teşekkür ediyorum diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ