Kula Gazetesi

Manisa’da UJES 2022 başladı

136 views
06 Ekim 2022 - 16:05
Manisa’da UJES 2022 başladı
( bant 1

Manisa’nın Kula İlçesinde Uluslararası Jeomorfoloji Sempozyumu Yunus Emre Kültür Merkezinde başladı.

6-8 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen sempozyum, Jeomorfoloji Derneği, Jeopark Belediyeler Birliği ve Kula – Salihli Global UNESCO Jeoparkı ortaklığı ile düzenleniyor.

2 yılda bir düzenlenen sempozyum Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO sertifikalı Kula-Salihli Jeoparkında ilçe bazında gerçekleştirilirken, 72 bilin insanı 60 bildiriyle katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan sempozyuma Jeoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Hakan Yiğitbaşıoğlu açılış konuşmasını yaptı.

Kula-Salihli Jeoparkı Koordinatörü Prof. Dr. Tuncer Demir, Uluslararası Jeomorfoloji Sempozyumunun Kula-Salihli UNESCO Küresel Jeoparkında yapılmasından duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim. Jeoparklar, yer yüzü şekilleri, jeolojik özellikler, kültürel miras açısından çok önemli yerler olduğunu söyledi.

Başkan Tosun; Avrupa Jeoparklar Ağı toplantısı ilk kez Türkiye’de yapılacak

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun katılımcılara yaptığı konuşmada, yer bilimleri açısından eşsiz örnekleri içerisinde barındıran ve Türkiye’yi küresel jeoparklar ağında temsil eden Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkının 2024 yılında bir ilke imza atarak Avrupa Jeoparklar Ağı Toplantısına ev sahipliği yapacağı müjdesini verdi.

Başkan Tosun konuşmasında, Siz değerli katılımcıların burada olması bizler için hem çok önemli hem de çok değerli. İçinde bulunduğumuz Kula, tarihi, kültürü, coğrafyası ve turizm olarak öne çıkmış bir şehir. Bu yönüyle bakıldığında Kula, Türkiye’nin ender sayılabilecek şehirlerinden birisi. Bence şehirleri şehir yapan binaları, yolları değil o şehrin tarihi birikimidir diye konuştu.

İtalya’da geçtiğimiz hafta düzenlenen Avrupa Jeoparklar Ağı toplantısına Jeopark Belediyeler Birliği olarak katıldıklarını belirten Başkan Tosun, gerçekleştirilen girişimlerle 2024 yılı Avrupa Jeoparklar Ağı toplantısını Türkiye’de yapılması yönünde girişimlerinin sonuç verdiğini ve Türkiye’de yapılması kararı alındığını söyledi.

Sempozyuma, Yunanistan’dan Global Jeoparklar Ağı Başkanı Prof. Nikolaos Zouros ve İngiltere’den Newcastle Universitesi öğretim üyesi Prof. Darrel Maddy canlı bağlantılarla katılım sağlarken, Zonguldak Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Jeopark’tan Sorumlu Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı Koordinatörleri Prof. Dr. Tuncer Demir, Doç. Dr. A. Serdar Aytaç, , Manisa İl Kültür Müdürü İbrahim Sudak ve Bilim İnsanları katıldı.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ