Kula Gazetesi

Hizmet Sırası Emir Kaplıcaları’nda

225 views
26 Ağustos 2022 - 15:40
Hizmet Sırası Emir Kaplıcaları’nda
( bant 1

Kula’nın Şehitlioğlu Mahallesi’nde bulunan Emir Kaplıcaları’nı termal cazibe merkezi haline getirecek proje için çalışmalar başladı.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula’da yıllardır söylemlerden ibaret kalan, Şehitlioğlu mahallesindeki tarihi Emir Kaplıcaları bölgesine termal tesis ve sosyal yaşam alanı kazandıracak proje için Afyon’daki termal tesislerde incelemelerde bulundu. Dört ay öncesinde, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, Kaymakam Kemal Duru, Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve ajans uzmanlarının da katıldığı heyet, Emir Kaplıcaları bölgesinde potansiyel olan termal su kaynakları ve çevresinde incelemede bulunmuştu.

Bu incelemelerin ardından Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un Ankara’da gerçekleştirdiği bürokrasi trafiği ve temaslar sonunda Kula’da termal kaynakların topraksız sera kurulumun yanı sıra termal turizmi alanında da  etkin kullanımı üzerine bir proje hazırlandı.

Başkan Tosun, Ekibiyle Afyon’daki Termal Tesisleri İnceledi

Kula’da günün şartlarında turizm ve sağlık hizmeti veremeyen Emir Kaplıcaları’nı termal cazibe merkezi haline getirecek proje  çalışmaları kapsamında Afyonkarahisar’da özel termal tesisleri ve Bolvadin Belediyesi Termal Tesisleri’ni inceleyen Başkan Tosun ve teknik ekip termal turizmi ve işletmeleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaplıcalar, Kula’ya Hak Ettiği Değeri Kazandıracak

Kula’daki jeotermal su kaynaklarının bundan böyle hem tarımda hem de turizmde en iyi şekilde değerlendirileceğinin altını çizen Başkan Tosun, “Kula’da bugüne kadar ciddi jeotermal kaynaklarımız olmasına rağmen bugüne kadar değerlendirilememişti. 2017’den beri projelendirdiğimiz bir konu olan Emir Kaplıcaları, şimdi Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, Zafer Kalkınma Ajansı ve Kula Belediyemiz işbirliği içinde modern termal tesis kazandırılıp orada bulunan 2 tarihi yapıyı büyük ve küçük hamam restore edilecek.  Bizler gelecek nesillere kaliteli ve yaşanabilir bir Kula bırakmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu projelerin hayata geçmesine bizzat ön ayak olan Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Dr. Mehmet Muharrem Kasapğlu başta olmak üzere Sanayi ve teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.  İnşallah, kaplıcalarımız bu proje ile hak ettiği değeri kazanmış olacak” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ