Kula Gazetesi

Gördes’te Orman Yangını

60 views
19 Temmuz 2022 - 21:36
Gördes’te Orman Yangını
( bant 1

Manisa’nın Gördes İlçesi Karayağcı Mahallesinde orman yangını çıktı.

Yangın, saat: 13:43 sıralarında meydana gelen anız yangınının rüzgârında etkisiyle ormanlık araziye sıçramasıyla başladı. Kısa sürede büyüyen yangın ormanlık arazide etkili oldu.

Manisa Büyükşehir Belediyesinden açıklama geldi. Yapılan açıklamada: Gördes ilçemizde çıkan orman yangınına müdahale için Büyükşehir Belediyesi olarak İtfaiye Daire Başkanlığımıza bağlı 26 itfaiye aracı, 6 MASKİ aracı, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi dozerlerimiz hemen olay yerine intikal etti. 55 itfaiye personelimiz yangına müdahale ediyor. Akhisar hava alanında tankerlerimiz uçaklara su takviyesi için hazır bulunuyor. Büyükşehir Belediyemiz Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Itfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal ve Zabıta Daire Başkanı Evren Yıldız da yangının yaşandığı bölgeye gitti.

Denildi.

Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada: Orman Bölge Müdürlüğüne ait;

10 Adet Helikopter,

8 Adet Uçak,

1 Adet Nakliye İkmal Uçağı,

49 Adet Arazöz,

7 Adet su ikmal aracı,

6 Adet Dozer,

GAMER Birimince;

10 Adet İtfaiye ekibi,

15 Adet su tankeri,

1 Adet Dozer,

1 Adet Kepçe

sevk edilmiş olup yangın söndürme çalışmaları hızla devam etmektedir. Ayrıca AFAD, Sağlık ve Jandarma personeli de bölgede görev yapmaktadır.

Gördes İlçesi Karayağcı Mahallesinde meydana gelen yangında 10 hayvan damından 320 civarı küçükbaş, 80 civarı büyükbaş hayvanın da tahliyesi ivedilikle gerçekleştirilmiştir.

 

 

 

http://https://youtu.be/qdt2lgcRpjA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ