Kula Gazetesi

Kula Belediyesi Dr. Aristi El Sanatları Atölyesi üretmeye devam ediyor

337 views
17 Haziran 2022 - 13:02
Kula Belediyesi Dr. Aristi El Sanatları Atölyesi üretmeye devam ediyor
( bant 1

Kula Belediyesi tarafından tarihi Kula konaklarının güzel örneklerinden birisi olan Dr. Aristi Konağında hayata geçirilen el sanatları atölyesinde Kulaya özgü halı ve kilim örnekleri dokunmaya devam ediyor.

Aynı zamanda çocuklara yönelik el sanatları atölyelerinin de olduğu el sanatları atölyesinde dokunan halılar talepler doğrultusunda satılarak gelir elde ediliyor.

Evlerinde hazırladıkları ürünlerle kahvaltı veren halı atölyesinde çalışan bayanlar kendilerine böyle bir imkanın sunulduğu için Başkan Tosun’a teşekkür ettiler.

Aile bütçelerine katkı sağladıklarını dile getiren Ummahan Memiş (56), gençliğimizden bu yana dokuduğumuz halıları yeniden dokumak bizleri mutlu ediyor. Kula Belediyesi sayesinde boş zamanlarımızı atölyede değerlendirirken, ev ekonomisine destek olmak çok güzel bir duygu. Kula Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Tosun’a bizlere sağladığı bu olanaklardan dolayı teşekkür ediyoruz diye konuştu.

Dr. Aristi El Sanatları Atölyesinde dokuma eğitmeni olarak görev yapan Sultan Gençtürk, halı ve kilim dokumalarımız Kulamıza özgü halı motifleriyle devam ediyor. 8 bayan ile devam ettiğimiz dokuma atölyemizde kilim ile halının birleştiği Jüt halılar dokunuyor. Bu gün bizlere bu imkanları sağlayan Kula Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Tosun ve eşi Emine Tosun ile teşekkür kahvaltısında bir araya geldik. İnşallah sayımız her geçen gün artarak büyüyeceğini belirtti.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula’da bayan istihdamının arttırılmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Gerçekleştirdiğimiz yatırım projeleri sayesinde bayanların istihdamını sağlarken, Kula ekonomisine de katkı sağlamak önceliklerimiz arasında yer alıyor. Bu tür alanların desteklenmesi sadece bayan istihdamının sağlanmasının yanında turizme de destek oluyor. İlçemize gelen turistlerin yoğun ilgi gösterdiği atölyemiz, ürettiği ürünlerle göz dolduruyor. İnşallah daha büyük istihdam yatırımlarıyla Kulalı hemşehrilerimizin ekonomiye katkıları artacak, Kulamız daha da gelişecek büyüyecek. Sıcak ve samimi kahvaltıda bizleri bir araya getiren sanat atölyesindeki hemşehrilerime teşekkür ettiğini belirtti.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ