Kula Gazetesi

Kula’da “Türkiye Çevre Haftası” etkinlikleri yapıldı

243 views
03 Haziran 2022 - 14:34
Kula’da “Türkiye Çevre Haftası” etkinlikleri yapıldı
( bant 1

Manisa’nın Kula İlçesinde “Türkiye Çevre Haftası” nedeniyle bisiklet eğitimi ve fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Kula Kaymakamlığı, Kula Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği etkinliğe Kula Kaymakamı Kemal Duru, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Nurettin Yarımçam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zakir Okumuş, Manisa Büyükşehir ve Kula Belediye personelleri ile öğrenci ve veliler katıldı.

Etkinlikler, Selim Sabahat Palanduz Anadolu Lisesi öğrencilerine bisikletin önemi ve güvenli sürüş eğitimi verilmesiyle başladı.

Eğitim sonrasında öğrenciler ve öğretmenler bisikletleriyle şehir turu attı.

Kula Kent Meydanı Atatürk Anıtı önünde devam eden etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kula Kaymakamı Kemal Duru’nun günün önemini anlatan konuşmasıyla sürdü.

Kaymakam Duru, Elli yıl önce 1972 yılında İsveç’in Stockholm şehrinde çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla tahsis edilen bir gün. 50 yıl önceki dünyamız çok daha temizdi, günümüzde ise 50 yıl öncesiyle çevre sorunları arasında çok büyük farklar var. Bu gün daha çok kirlenen bir dünyada çevremize sahip çıkmak zorunda olduğumuzu hatırlamalıyız diye konuştu.

Kent Meydanında düzenlenen tören sonrasında 4 Eylül Ahmet ve Sabahat Özmen Ortaokulu öğrencileri Kula Kent Ormanında çevre duyarlılığına dikkat çekmek amacıyla fidan dikti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ