Kula Gazetesi

Türkiye’nin Tek UNESCO Jeoparkı, Türkiye’nin İlk Jeoloji Festivali’nde

90 views
28 Mayıs 2022 - 10:59
Türkiye’nin Tek UNESCO Jeoparkı, Türkiye’nin İlk Jeoloji Festivali’nde
( bant 1

İzmir Jeoloji Mühendisleri Odası öncülüğünde Türkiye’de ilk defa düzenlenen Jeoloji Festivali’nde, Kula – Salihli UNESCO Global Jeoparkı’da İzmir Kültürpark’taki festival alanına kurduğu stant ve tanıtım alanlarıyla yer bilimlerine ilgi duyan her kesimin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

 

İzmir’de , 27-29 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Jeoloji Festivali başladı. Jeofest adı altında birbirinden farklı jeoloji temalı etkinlik ve tanıtım alanlarının bulunduğu İzmir Kültürpark’da İzmir Jeoloji Mühendisleri Odası’nın düzenlediği festivale ülkenin pek çok bölgesinden üniversiteler, bilim merkezleri ve Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO tescilli Kula- Salihli Global Jeoparkı ve diğer Jeopark alanları da yer aldı. Gençlerin yerbilimine ilgisini arttırmayı amaçlayan Jeoloji Festivali’ne Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi ve Salihli Belediyesi’nin oluşturduğu Jeopark Belediyeler Birliği sponsor oldu. Festival alanında en çok ilgi çeken tanıtım alanı olan Kula – Salihli UNESCO Global Jeoparkı, festival boyunca kapalı alan sergisi ve açık alan standlarıyla ziyaretçilerini ağırlayacak.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ