Kula Gazetesi

Kula’da 9 yıldır kapalı olan tarihi cami Cuma namazıyla ibadete açıldı

121 views
27 Mayıs 2022 - 14:41
Kula’da 9 yıldır kapalı olan tarihi cami Cuma namazıyla ibadete açıldı
( bant 1

Manisa’nın Kula İlçesinde 9 yıldır kapalı olan Karaoba Mahalle Cami yapılan restorasyon çalışması sonrasında ibadete açıldı.

2 nolu Anıtlar Kurulu tarafından tescillenen cami taş ve ahşap işçiliği kullanılarak 1953 yılında yapılmış.

Minaresi olmayan camide minare yerine çatı feneri yapılmış ve ezan buradan okunmuş.

9 yıl önce duvarlarında meydana gelen çatlaklar nedeniyle kapatılan cami, Kula Kaymakamlığı, Kula Belediyesi ve hayırsever iş insanı tarafından restore edildi.

Restorasyonu tamamlanan cami Kula Kaymakamı Kemal Duru, Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, MHP İlçe Başkanı Nazım Baytok, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla açıldı.

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Cenab-ı Allah kim benim için dünyada bir cami, bir mescit inşa ederse bende onun için kıyamet gününde cennete bir ev bir saray inşa ederim buyuruyor. Burası içimize sinecek şekilde restorasyonu yapılarak açılışını gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum diye konuştu.

Kula Kaymakamı Kemal Duru, dayanışmanın en güzel örneklerini sergileyen insanımız, kamu kurumlarımız nerede bir eksik varsa tamamlıyor. Bu gün burada Manisa Valiliği, Kula Kaymakamlığı, Kula Belediyesi, hayırsever iş insanı ve halkımızın el birliğiyle restore edilerek yeniden hizmet vermey6e başlayan tarihi camıimizi açıyoruz. Hayırlı olmasını temenni ediyorum dedi.

Kılınan Cuma namazı  sonrasında hayır yemeği dağıtıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ