Kula Gazetesi

Gördesli Şehit Makbule Hanım’ı anlatan tiyatro oyunu, Kula’da sahnelendi

164 views
27 Mayıs 2022 - 5:59
Gördesli Şehit Makbule Hanım’ı anlatan tiyatro oyunu, Kula’da sahnelendi
( bant 1

Milli Mücadele kahramanlarından Gördesli Makbule Hanım’ın şehadetinin 100. yılı dolayısıyla hazırlanan tiyatro oyunu, Manisa’nın Kula ilçesinde sahnelendi.

Gördes Kaymakamlığı, Gördes Belediyesi ve Gördes İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle hazırlanan “Gördes’in Kızı Asker Makbule” adlı oyun, Kula Belediyesi Yunus Emre tiyatrosunda, Kulalıların beğenisine sunuldu.

Senaryosunu Eşref Karadağ’ın yazdığı ve Fahri Karakuş’un yönettiği tiyatro oyununda Gördes ve Demirci İlçelerinde Kurtuluş savaşı döneminde yaşanan olaylar ve Şehit Makbule Hanım’ın kahramanlıkları konu edildi.

Oyunu, Kula Kaymakamı Kemal Duru, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, MHP Kula İlçe Başkanı Nazım Baytok’da katıldı.

Oyunun sonunda Kula Kaymakamı Kemal Duru ve Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ekibe teşekkür ederek çiçek ve tarihi Kula evi maketi verdi.

Kaymakam Duru, Milli Mücadele dönemi kahramanlarımız her platformda hatırlamalı ve hatıralarına sahip çıkmalıyız. Vatan savunmasında şehit düşen kahramanlarımızın ruhları şad mekanları cennet olsun, gazilerimiz var olsun diye konuştu.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ