Kula Gazetesi

Türk Kızılay’dan 400 Kişiye İlk Yardım Eğitimi ile 2 Bin 500 Kişilik Yemek

105 views
25 Mayıs 2022 - 5:46
Türk Kızılay’dan 400 Kişiye İlk Yardım Eğitimi ile 2 Bin 500 Kişilik Yemek
( bant 1

Türk Kızılay Manisa Şubesi tarafından, Spil Dağı Milli Parkı’nda düzenlenen “Afet Eğitim Kampında” 400 kişiye “İlk Yardım Eğitimi” verilirken, 2 günde 2 bin 500 kişilik yemek ihtiyacını karşıladı.

Manisa Valiliği ve AFAD Manisa İl Müdürlüğü koordinesinde, Spil Dağı Milli Parkı At Alanı mevkiinde düzenlenen “2022 Afet Eğitim Kampına” AFAD, Türk Kızılay Manisa Şubesi, AKUT, UMKE, Manisa İtfaiyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının arama kurtarma ekipleri katıldı.
Afet Eğitim Kampında, Türk Kızılay Manisa Şubesi İlk Yardım Eğitim Merkezi Müdürü Zeynep Nur Kahraman tarafından 400 kişiye “İlk Yardım Eğitimi”, Bağış Uzmanı İnanç Nihan Erdoğan tarafından “Kızılay Uyum Eğitimi” verilirken, Kızılay Mobil mutfak tırı ile 2 günde 2 bin 500 kişilik yemek ihtiyacı karşılandı.
Tatbikatta ayrıca, Türk Kızılay ekipleri tarafından katılımcılara patlamış mısır ve limonata da ikram edildi.
Türk Kızılay Manisa Şube Başkanı Atilla Efendioğlu, Türk Kızılay’ın, Türkiye Afet Müdahale Planında yer alan görevine göre afet ve acil durumlara her zaman hazır olduğunu söyledi.

Afet Eğitim Tatbikatında, Türk Kızılay Manisa Şubesi olarak 400 kişiye “İlk Yardım Eğitimi” katılımcılara 3 öğün yemek ihtiyacını karşıladıkları söyleyen Efendioğlu, “Manisa Valiliğiz ve AFAD Manisa İl Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen tatbikatta Türk Kızılay Manisa Şubesi olarak katılım sağlayıp, Türkiye Afet Müdahale Planındaki görev tanımımıza uygun olarak üzerimize düşeni yaptık. Eğitim kampına katılan katılımcılara, İlk Yardım Eğitiminin yanı sıra 3 öğün yemek dağıtımı yaptık. Umarım bu eğitimleri kullanmaya hiçbir zaman gerek kalmaz fakat Türk Kızılay olarak biz her zaman hazırlıklıyız” dedi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ