Kula Gazetesi

Her Aya Bir Yazar Projesi Kapsamında Öğrenciler Yazarlarla Buluşuyor

213 views
25 Nisan 2022 - 19:12
Her Aya Bir Yazar Projesi Kapsamında Öğrenciler Yazarlarla Buluşuyor
( bant 1

Kula Jeopark Ortaokulu, “Her Aya Bir Yazar e Twinning” Projesi ile öğrencilere kitap okumayı sevdirme ve alışkanlık kazandırmayı hedefliyor.

 

Manisa’nın Kula ilçesi  Jeopark Ortaokulu öğrencileri Her Aya Bir Yazar e Twinning Projesi kapsamında her ay farklı bir kitap okuyor, okunan her kitapla ilgili her ay farklı etkinlikler yaparak her ayın sonunda okudukları kitabın yazarıyla çevrimiçi söyleşi gerçekleştirdi.

Kula Jeopark Ortaokulu  Türkçe Öğretmeni Mesut YILMAZ rehberliğinde ülkemizden ve yurtdışından farklı okullarla birlikte yürütülen Her Aya Bir Yazar e Twinning Projesi ile kitap okumayı bir aktivite olmaktan çıkararak sosyal hayata uyumun en önemli unsuru olduğunu hatırlatıyor.

Türkiye’den ve kardeş ülke Azerbaycan’dan öğrencilerin katıldığı proje kapsamında Şöhret Doğruyol Sağbaş, Hanzade Servi, Arslan Sayman, Hakan Yıldırım ve Süleyman Bulut isimli yazarlarla çevrimiçi yüz yüze söyleşiler gerçekleştirildi.

 

Öğrenciler, hem kitap okudu hem de okudukları kitabın yazarıyla bir araya gelip kitapla ve edebiyatla ilgili sorularını sorma fırsatı buldular.

Her ay farklı bir kitap ve bir yazarla devam eden projede şubat ayında Arslan Sayman’ın “Kirazlı Köşk’ün Çocukları” isimli kitabı ile, kitabın ismine ve içeriğine uygun bir ortamda Kula ilçemizin tarihi konaklarından Beyler Evinde okuma etkinliği gerçekleştirerek geçmişe heyecanlı bir yolculuk yapan öğrenciler,  yazarın eserindeki karakterleri canlandırma, hikaye haritası oluşturma, sevilen karakterleri resmedip canlandırma oyun tasarlama gibi birçok etkinlikle her ayın sonunda bir yazarımızla buluşup söyleşi yaptı.

 

 

Proje hakkında konuşan okul müdürü Enver Yılmaz;

 

“Kitap okuma alışkanlığı ve sosyalleşmenin amaçlandığı proje ile öğrenciler, yazarıyla da tanışacak olmanın heyecanıyla tüm kitapları severek okudular. Proje sonrasında öğrencilerde tanıştıkları yazarların diğer kitaplarını da okuma merakı ortaya çıktı ve bu proje adına memnuniyetle karşılandığını belirten  okul müdürü Enver YILMAZ, buna benzer projelerin öğrencilerin sosyal ve akademik gelişimine son derece olumlu katkılar sağladığını, öğrencilerini yazarlarla buluşturan Türkçe Öğretmenimiz Mesut YILMAZ ve proje ekibini kutladığını, bu tarz uygulamaların ve projelerinin Manisa’da daha da yaygınlaştıracağız” diye konuştu.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ