Kula Gazetesi

Çocuklar Hacivat ile Karagöz oyunuyla güldü   

78 views
24 Nisan 2022 - 22:59
Çocuklar Hacivat ile Karagöz oyunuyla güldü    
( bant 1

 

Manisa’da çocuklar 500 yıllık yazılı tarihi olan Karagöz orta oyunu ile güldüler.

Kula Belediyesi ve Özel Yeni Deniz Rehabilitasyon Merkezi işbirliğiyle Karagöz oyunu, Yunus Emre Kültür Merkezinde çocuklarla buluştu.

 

Ramazan eğlencesi programı kapsamında, Kültür merkezi tiyatro salonunda iki seans oynan Karagöz oyununu yaklaşık 600 çocuk ve veli izledi.

Karagöz Sanatçısı Hüseyin Aytuğ Çelik, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve UNESCO’nun Karagöz oyununa ilişkin, “Somut olmayan kültürel miras” listesine aldığını söyledi.

Çelik Kula Gazetesi muhabirine, “Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğü tesciliyle somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı unvanına sahip oldum. Geleneksel Türk Tiyatromuzun 500 yıllık yazılı geçmişine sahip kültürümüzün bir parçası Karagöz oyunlarımız. Ramazanlarda daha çok akıllara geliyor ama geleneksel Türk Tiyatromuzun en güzel en nadide en eski türlerinden bir tanesi olduğu için bizlerde bu sanatı olabildiğince icar etmeye çalışıyoruz. Karagöz oyunu tek başına ne çocuk ne yetişkin ne de Ramazan eğlencesidir. Karagöz oyunu bunların hepsini ifade eden bir tiyatro oyunudur. 500 yıllık yazılı geçmişi olan bu kadar derin ve köklü tiyatro oyununu hepimizin sahip çıkması gerekiyor.” diye konuştu.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ