Kula Gazetesi

Anız Yakmak Temizlik Değildir!

76 views
16 Nisan 2022 - 13:03
Anız Yakmak Temizlik Değildir!
( bant 1

Anız yakarak tarlada temizlik yapmak isteyen vatandaşın yaktığı ateş kontrolden çıkarak büyüdü, yangın itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi ile büyümeden kontrol altına alındı.

 

Olay Akhisar ilçesi Işıkköy Mahallesinde meydana geldi. Ormanlık ve zeytinlik alanda anız ateşinin büyümesiyle meydana gelen yangın itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle kontrol altına aldı.

Yangın sonrasında yaz ayının gelmesi ile anız yangınlarına dikkat çeken itfaiye ekiplerinden uyarı geldi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi tarafından yapılan açıklama şöyle;

“YAKARAK TEMİZLİK YAPMAYALIM

Dal, çalı, çırpı, sazlık, kurumuş otları yakmayalım, küçük kıvılcımlar büyük yangınlara neden olmaktadır. Vatandaşlarımız maalesef tarlasındaki otları veya pislikleri yakarak temizliyorlar. Bu da rüzgârın etkisiyle ormanlık alanlara sıçrayabiliyor. Eğer bilinçli hareket edilmezse büyük yangınlara sebebiyet veriyor. O yüzden yakarak temizlik yapılmamalı.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ