Kula Gazetesi

Kula Belediyesi 4.5 Milyon TL yatırımla halk ekmek fabrikası açtı

488 views
02 Nisan 2022 - 11:54
Kula Belediyesi 4.5 Milyon TL yatırımla halk ekmek fabrikası açtı
( bant 1

Manisa’nın Kula İlçe Belediyesi 4.5 Milyon Türk Lirası yatırımla halk Ekmek fabrikasını hizmete açtı.

Fabrikada, 1300 gr. ekşi mayalı ekmek, somon ekmek ve Ramazan Ayı boyunca Ramazan pidesi üretimi yapılacak.

Kula Belediyesi hizmet alanı içerisine yapılan halk ekmek fabrikası 1800 metre kare toplam alanda 950 metre kare üretim tesisi ile üretim gerçekleştirecek.

Belediye personellerinin çalışacağı ekmek fabrikasında 300 gr Ramazan pidesi 3 Liradan, 600 gr Ramazan pidesi 6 Liradan, 1300 gr ekşi mayalı ekmek 5.5 Liradan ve somon ekmek ise 2 liradan satılacak.

Kula Belediyesi öz kaynakları kullanılarak hayata geçirilen fırında üretilecek ekmekler aracı olmaksızın direk halka satışı yapılacak.

Açılış töreninde konuşan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “8 ay önce fırın kiralayarak başladığımız halk ekmek satışlarımız, halk ekmek büfesinin önündeki kuyruklar hiç eksik olmadı. Karda kışta uzayan bu kuyruklardan rahatsız olmamak mümkün değil. O zamanda sözünü verdiğimiz ekşi mayalı ev ekmeğinin ve somun ekmeğin üretim kapasitesini yükselteceğimizi söylemiştim. Bu gün açılışı gerçekleştirdiğimiz halk ekmek fabrikamız Kulamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Kula Belediye Başkanı Tosun, belediye işçilerinin maaşlarına yapılacak olan ek seyyanen 500 Liralık maaş zammının da müjdesini açılış töreninde verdi.

Yeni istihdam alanları oluşturmak amacıyla yeni yatırımların Kula Belediyesi tarafından yapılmaya başladığını belirten Başkan Tosun, istihdama verdiğimiz önemi herkes biliyor. Bu amaç doğrultusunda Nisan ayının 18’inde mevcut tekstil fabrikamızın yanına ondan daha büyük bir fabrikanın ihalesine çıkıyoruz. Bu sayede Kula’da iş ve aş noktasında yatırımlarımız büyüyerek devam edecek dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Manisa Milletvekili ve Gurup Başkan Vekili Erkan Akçay açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin içerisinde bulunduğu bütün bu ahval ve şerait içerisinde Kula Belediyemizin gerçekleştirdiği bu halk ekmek fabrikasının sadece Kulamıza değil, sadece Manisamıza değil çevre vilayetlere de çok önemli katkıları olacaktır. Biz biliyoruz ki Kula ekmeği zaten kendi özelliği, özel yapısı ve aroması itibariyle Ankara’dan İstanbul’a değişik vilayetlere her gün dağıtımı yapılmaktadır. Bu bakımdan da bu işletmenin faydası Kula’nın dışında Ülkemize ve bütün milletimize faydası olacaktır. Biraz önce Salihli Belediye Başkanımızda, Ahmetli Belediye Başkanımızda kendi beldelerinde benzeri gayretlerin içerisinde canla başla çalışıyorlar. Manisa’da bu bakımdan örnek teşkil etmektedir.

Açılış töreni sonrasında protokol üyeleri ekmek fabrikasında incelemelerde bulundu.

Açılış törenine Milliyetçi Hareket Partisi Erkan Akçay, Kula Kaymakamı Kemal Duru, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl Başkanı Murat Öner, Milliyetçi Hareket Partisi Kula İlçe Başkanı Nazım Baytok, Kula Ülkü Ocakları Başkanı Uğur Çakan, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ