Kula Gazetesi

İstiklal Marşının kabulünün 101. Yılı 

55 views
11 Mart 2022 - 14:54
İstiklal Marşının kabulünün 101. Yılı 
( bant 1

Manisa’nın Kula İlçesinde İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yılında şairi Mehmet Akif Ersoy anılıyor.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. Yılında Yunus Emre Kültür Merkezinde gerçekleştirilen program ile anıldı.

 

Programa, Kula Kaymakamı Kemal Duru, Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu tarafından hazırlanan program, saygı duruşu,  İstiklal Marşı’nın okunması ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kaymakam Kemal Duru, Mehmet Akif Ersoy, zeki çalışkan, mütefekkir, vatan sevdalısı düşünür, yazar, Millet Vekili, veteriner. On parmağında on marifet olan vatan şairimiz, vatan evladımız. Kurtuluş Savası sonrasında milli birlik ve beraberliğin pekiştirilmesinin en önemli etkenlerinden birisinin İstiklal Marşının olduğunu söyledi.

Program sonunda çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ