Kula Gazetesi

Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Yeniçeri’den Kula ziyareti

88 views
01 Mart 2022 - 10:44
Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Yeniçeri’den Kula ziyareti
( bant 1

Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Kula İlçesinde bir dizi ziyarette bulundu.

Genel Müdürü Yeniçeri, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Zeki Oğuz ve beraberindeki heyet ile birlikte Kula Kaymakamı Kemal Duru ve Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’u ziyaret etti.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ile birlikte, ZAFER Kalkınma Ajansı tarafından destek verilerek hayata geçen projeleri ve devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Kula Belediyesi tarafından hayata geçirilen tekstil istihdam projelerini hakkında bilgi alan Genel Müdür Yeniçeri, ilçede durma noktasına gelen deri tekstilinin yeniden canlanması amacıyla Kula Belediyesi tarafından desteklenen Derimod tekstil atölyesini ziyaret etti.

İlçede ayakkabı üretimini yapan atölyelerin desteklenmesi amacıyla hazırlanan proje hakkında bilgi alan Genel Müdür Yeniçeri, ayakkabı imalathanelerinde incelemelerde bulundu.

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO sertifikasına sahip jeoparkı olan Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkında 2016 yılında kırsal kalkınmayı ve turizmi desteklemek amacıyla hayata geçen “Kula Jeoparkı Keşfet” projesini hakkında bilgi aldı. Proje kapsamında yapılan yürüyüş yolları, kamelyalar, ahşap köprüler, seyir teraslarını inceledi, projenin bölgeye getirisi hakkında bilgi aldı.

2016 yılında hayata geçen “Kula Jeoparkı Keşfet” projesi sayesinde yürünmesi mümkün olmayan bazalt kayaların arasında gezme imkanının sağlandığını ve 2016-2021 yılları arasında yerli ve yabancı 300 Binin üzerinde yerli ve yabancı turistin bölgeyi görmesinin önün açıldığını belirten Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, bu projeye devam niteliği taşıyan Jeopark ziyaretçi merkezi inşaatının da devam etiğine vurgu yaptı.

Genel Müdür Yeni Çeri, “Bu güne kadar ZAFER Kalkınma Ajansı ve Kula Belediyesi iş birliğinde 4 Milyon 378 Bin Türk Lirasının üzerinde projelere destek verdik. Kalkınma Ajansları olarak bölgelerimizin imkan ve potansiyellerinin yine bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine katkıya dönüştürülmesi noktasında örek projelerimizden bir tanesini ziyaret ediyoruz. Ülkemizin ilk ve tek UNESCO tarafından tescil edilmiş alandayız. Kalkınma Ajanslarımız bölgelerinin fırsat, imkan ve kabiliyetlerini tespit edip öne çıkarıyor, bu sayede ekonomiye katkı sağlıyor. Kula’nın ciddi bir jeotermal kaynağı var. Kula Belediye Başkanımızın bu konuda çalışmaları mevcut, bunları yerinde inceledik ve değerlendirdik. Yapılan ve yapımı devam eden çalışmaların ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, 2014 yılından bu yana Kula Belediyesi olarak ilçemize kazandırdığımız yatırımların bedeli 4 milyon 378 bin Türk Lirasını geçtiğini belirtti.

Başkan Tosun, “Turizm, istihdam, yatırım alanlarında ZAFER Kalkınma Ajansı ile birlikte ciddi çalışmalara imza attık. Bu yatırım projeleri sayesinde özellikle turizm noktasında ilçe genelinde gelirlerimizi arttırırken, 2014 yılından bu yana sadece “Kula Jeoparkını Keşfet” projesi sayesinde jeopark alanımıza 300 binin üzerinde yerli ve yabancı turist ziyaret etme imkanı buldu. Son olarak, Kula Divlit volkanı mevkisine gerçekleştirdiğimiz çalışa ile 2 milyon 659 bin Türk Lirasının üzerinde bir bedel ile Jeopark ziyaretçi merkezi inşaatına başladık. Bu proje tamamlandığında ilçenin turizmine hizmet ederken, geleceğimizin teminatı çocuklarımız için bir eğitim üssü olacak.” diye konuştu.

,

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ