Kula Gazetesi

25. Geleneksel Kula Yağlı Pehlivan Güreşi başpehlivanı Mustafa Taş oldu

25. Geleneksel Kula Yağlı Pehlivan Güreşi başpehlivanı Mustafa Taş oldu
421 views
17 Ekim 2021 - 18:13

Kula Belediyesince bu yıl 25’incisi düzenlenen Geleneksel Kula Yağlı Pehlivan Güreşlerinde, 26’sı baş pehlivan olmak üzere 200 pehlivan mücadele etti.

Zaferiye Mahallesi Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Kompleksi güreş sahasında düzenlenen organizasyonda, 13 kategoride 200 güreşçi er meydanına çıktı.

Sabah 10.00’da başlayan ve yağış altında gerçekleşen güreşlerde, Mustafa Taş başpehlivan oldu.

Başa güreşen, Faruk Akkoyun ikinci, Fatih Atlı ve Süleyman Başer ise üçüncü oldu.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun AA muhabirine, “25. Geleneksel Kula Yağlı Pehlivan Güreşlerimizi er meydanında yaptık. Güreş bizim ata sporumuz, bu nedenle bütün spor dalları arasında ayrı bir öneme ve yere sahiptir. Bize miras kalan güreşin ilerlemesi ve gelişmesi adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Er meydanına çıkan sporcularımızı ve onları yetiştiren başta anne ve babaları olmak üzere hocalarını tebrik ediyor ellerinden öpüyorum. “diye konuştu.

Dereceye girenlere ödülleri, Kula Kaymakamı Kemal Duru, Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve protokol üyeleri ile güreş ağaları tarafından verildi.

Güreşlere, Milliyetçi Hareket Partisi Manisa Milletvekili, Gurup Başkan Vekili Erkan Akçay, Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl Başkanı Murat Öner, Manisa Ülkü Ocakları Başkanı Nazmi Akçay, Milliyetçi Hareket Partisi Kula İlçe Başkanı Nazım Baytok, Ülkü Ocakları Kula İlçe Başkanı Uğur Çakan katıldı.

KULA GAZETESİ