Kula Gazetesi

Kula Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde başpehlivan Yıldıray Akın oldu

249 views
30 Eylül 2023 - 17:36
Kula Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde başpehlivan Yıldıray Akın oldu
( bant 1

Manisa’nın Kula ilçesinde 27.si düzenlenen Kula Yağlı Güreşleri’nde, Yıldıray Akın başpehlivan oldu.
Kula Belediyesi tarafından Kula Spor Kompleksi güreş sahasında 13 boyda gerçekleştirilen organizasyona güreşseverler yoğun ilgi gösterdi.
Yıldıray Akın’ın başpehlivan olduğu müsabakalarda Süleyman Aykırı ikincilik, Hamza Köseoğlu ve Ali Gökçen ise üçüncülük kürsüsüne birlikte çıktı.
Düzenlenen güreş ağası ihalesini ise iş adamı Halis Aktan 165 bin Türk lirası bedelle kazanarak güreş ağası oldu.
Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir yaptığı konuşmada, 27.si düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerinde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Tarihi çok geçmişlere dayanan ve göğsümüzü gere gere söylediğimiz ata sporumuzun ilçemizde yaşaması bizeri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Ata sporumuzun yaşaması sizlerin sevgisi sayesindedir. Çok kıymetli pehlivanlarımıza başarılar diliyorum diye konuştu.
Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “Güreş bizim gelecek nesillere aktarmamız gereken önemli bir kültür mirasımız. Atalarımız bu güreş geleneğini yüzyıllardır bütün zorluklara rağmen devam ettirmişler. Bizler de gelecek nesillere güreş geleneğimizi aktarmak için çalışıyoruz.” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ