Kula Gazetesi

Kula Emir Kplıcaları Bölgesi’nde Yeni Jeotermal Su Kaynağına Ulaşıldı

153 views
22 Şubat 2024 - 21:34
Kula Emir Kplıcaları Bölgesi’nde Yeni Jeotermal Su Kaynağına Ulaşıldı
( bant 1

Kula Emir Kplıcaları Bölgesi’nde Yeni Jeotermal Su Kaynağına Ulaşıldı

 

Kula’nın Emir Kaplıcaları Bölgesi’nde devam eden jeotermal sondaj çalışmalarında ilk belirmelere göre 65 derecelik suya ulaşıldı.

 

Kula ilçesinde jeotermal kaynaklı seracılık ve termal turizm ile ilgili Emir Kaplıcaları bölgesinde potansiyel olan termal su kaynaklarının etkin kullanabilmesi için sürdürülen sondaj çalışmaları sonuç verdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinasyonunda Zafer Kalkınma Ajansı desteği ve Kula Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında yürütülen jeotermal kuyu çalışmasında 390 metre derinlikte saniyede 95 litrelik 65 derece sıcak su bulundu.

 

Müjdeyi Başkan Tosun Verdi

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, yaptığı açıklamada “Uzun zamandır yoğun uğraşımız olan yeni jeotermal sondaj çalışmamız sonuç verdi .İnanıyorum ki burada bulduğumuz yeni termal su kaynağı, ilçemizin başta seracılık faaliyetlerinin gelişmesine, termal turizm konusunda da çok ciddi bir destek sağlayacak. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Zafer Kalkınma Ajansı işbirliği ile Kula Belediyesi tarafından ilçede tarımsal alanda kullanılmak üzere başlatılan jeotermal kaynak suyu arama ve sondaj çalışmaları devam ediyor. 390 metre derinlikte 65 derecelik sıcak su ile ilgili test işlemleri de devam ediyor. Jeotermal su kaynakları sayesinde ilçede 50 bin metrekarelik seranın yanında seracılık bölgesi kurularak topraksız tarım ve sebze yetiştiriciliği yapılması amaçlanıyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ