Kula Gazetesi

Öğrenciler jeotermal teknolojik serayı gezerek öğrendi

522 views
17 Ocak 2024 - 14:55
Öğrenciler jeotermal teknolojik serayı gezerek öğrendi
( bant 1

Kula Belediyesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Zafer Kalkınma Ajansı işbirliği içerisinde inşaatı tamamlanarak üretime geçen Jeotermal teknolojik sera öğrencilerin ilgi odağı oldu.
Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir ve Belediye Başkanı Hüseyin Tosun öğrencilere üretime başlayan sera ile ilgili bilgi verdi.
Bir jeotermal seranın nasıl olması gerektiği hakkında bilgi veren Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “Doğal ortamda sebzelerin yetişme ve üretim süresi sadece yaz aylarını kapsamaktadır. Üretimin yıl boyunca sürdürülebilmesi için ise ısı kaynaklarının kullanıldığı teknolojik seralara ihtiyaç duyulmaktadır. Burada yapımı tamamlanan ve üretime başlayan seramız tamamen teknolojinin en son sitemlerini kullanmaktadır. Bunun yanında bizim en büyük avantajımız ise jeotermal kaynağımızın olması. Bu sayede üretim maliyetlerini oldukça aşağıya çekerek piyasada rekabetçi ürünler yetiştirebileceğiz.” diye konuştu.
Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir ise boşa akan termal suyun değerlendirilerek ülke ekonomisine katkı sağlayacak hale gelmesinin memnuniyet verici. Tarım ürünlerinin yetiştirilerek gerek iç gerekse dış piyasada değerlendirilerek katma değer oluşturması, istihdam imkanlarının artması ilçe için çok önemli. Emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.
Öğrenciler, belediye personellerinden işleyiş ve seranın üretimi hakkında bilgi aldı.
Eğitim gezisine, Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zakir Okumuş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsa Dilek, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ