Kula Gazetesi

MHP Gurup Başkan Vekili Erkan Akçay’ın katılımıyla jeotermal sondaj çalışması başladı

317 views
12 Ocak 2024 - 18:02
MHP Gurup Başkan Vekili Erkan Akçay’ın katılımıyla jeotermal sondaj çalışması başladı
( bant 1

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gurup Başkan Vekili Erkan Akçay, Manisa’nın Kula İlçesinde jeotermal sondaj kuyusu çalışmasını başlattı.
Geçen hafta sonu annesi vefat eden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’a belediye binasında ziyaret eden MHP Gurup Başkan Vekili Erkan Akçay baş sağlığı diledi. Başkan Tosun’un babası İbrahim Tosun’u da taziye ziyaretinde bulundu.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Zafer Kalkınma Ajansı ve Kula Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilen ve yaklaşık maliyeti 20 Milyon Türk Lirası tutacak olan 600 metre üretim kuyusu ve 600 metre reenjeksiyon jeotermal kuyu için çalışma başladı.
50 bin metre kare jeotermal seranında faydalanacağı jeotermal kuyularda sondaj çalışmaları MHP Gurup Başkan Vekili Erkan Akçay, Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, AK Parti Kula İlçe Başkanı Eyüp Yavuz Aşkın, MHP Kula İlçe Başkanı Nazım Baytok, belediye meclis üyeleri ve firma yetkililerinin katılımıyla dua edilmesi ve kurban kesilmesiyle başladı.
MHP Gurup Başkan Vekili Akçay’a bilgi veren Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, 50 bin metrekare jeotermal serada mevcut jeotermal kaynakların kullanılarak üretimin başladığını söyledi.
Başkan Tosun, “Mevcut jeotermal sıcak su kaynaklarımız sera için yeterli. Ortalama 65 derece ile 162 metre derinlikten çıkan sıcak suyu kullanıyoruz. İlerleyen süreçte kaynakların verimli kullanılması, inşaatı devam eden jeotermal tatil tesisinin ve yeni kurulacak olan seralarda kullanılmak üzere yeni kuyu açıyoruz. Enerjinin sürdürülebilirliğini korumak amacıyla da ikinci bir kuyu açarak çıkarttığımız termal uyu geriye pompalayarak su kaybının önüne geçeceğiz. Daha önce yaptığımız saha etütleri bizlere gösterdiki yaklaşık saniyede 100 litre jeotermal sıcak suya ulaşacağımıza ümit ediyoruz.” dedi.
Geçen ay fidan dikimi yapılan serada ve mevcut jeotermal kaynaklarda incelemelerde bulunan MHP Gurup Başkan Vekili Erkan Akçay, sondaj kuyusu çalışmaları sayesinde jeotermal potansiyelin artmasının öneli olduğunu söyledi.
MHP Gurup Başkan Vekili Akçay, “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin “Üretken Belediyecilik” anlayışı çerçevesinde yapılan çalışmalar memnuniyet vermektedir. Ülke ekonomisine katkı sağlayan, istihdamı destekleyen, üreten ve geliştiren belediyecilik anlayışıyla belediye başkanlarımız çalışmalarına devam ediyorlar. İnşallah 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde de halktan bu çalışmaların karşılığını sandığa yansıyacaktır.” diye konuştu.
MHP Gurup Başkan Vekili Erkan Akçay, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Tevfik Akçay’ın iş yerinin açılış programına katıldı. AK Parti İlçe Başkanı Eyüp Yavuz Aşkın’ın iş yerinde ziyaret etti, çalışmalarında başarılar diledi.
MHP Gurup Başkan Vekili Erkan Akçay Kula programının ardından Manisa’ya hareket etti.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ