Kula Gazetesi

Jeotermal Sera’da ilk Fideler 11 Aralık’ta Dikiliyor

536 views
07 Aralık 2023 - 16:36
Jeotermal Sera’da ilk Fideler 11 Aralık’ta Dikiliyor
( bant 1

Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, Kula ilçesinde hükümet ve Kula Belediyesi tarafından müştereken yapılan ve devam eden yatırımları yerinde inceledi.
Kula İlçesindeki proje ve hizmetlerin takibini gerçekleştirmek, eksiklik ve ihtiyaçlara el birliği ile hızlı çözümler üretmek amacıyla devam eden yatırımları sıklıkla ziyaret eden Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, ilçede merkezi hükümet ve Kula Belediyesi’nin müşterek yürüttüğü yatırımları yerinde inceleyerek bilgiler aldı. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Cumhur İttifakı’nın Ak Parti Kula İlçe Başkanı Eyüp Yavuz Aşkın, MHP İlçe Başkanı Nazım Baytok’un da katıldığı yatırım turunda ilk olarak Jeotermal Teknolojik Sera yatırımı ziyaret edildi.

Jeotermal Sera’da ilk Fideler 11 Aralık’ta Dikiliyor
Kula’nın Şehitlioğlu Mahallesi’nde yüksek potansiyele sahip sıcak su kaynaklarının değerlendirilmesi amacıyla Zafer Kalkınma Ajansı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kula Belediyesi iş birliğinde 135 bin metrekare alanda 50 dönüm kapalı alana sahip jeotermal ısıtmalı “Kula Teknolojik Sera Projesi”ni ziyaret eden Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir, Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve beraberindeki heyet, ilgili teknik personellerden kapsamlı bilgi aldı. Toplamda 8 sektör ve 84 adet tünele sahip olan Jeotermal Teknolojik Sera İlk fide dikimine hazır hale getirildi. 100 kişinin istihdam edileceği serada topraksız kültür domatesi üretilecek.
Kaymakam Özdemir, Başkan Tosun ve beraberindekiler daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Zafer Kalkınma Ajansı ve Kula Belediyesi işbirliğinde Emir Kaplıcaları bölgesinde inşasına başlanan Termal Spa Merkezi’nin son durumunu yerinde inceledi.
Termal cazibe merkezi incelemesinin ardından Kaymakam Özdemir, Başkan Tosun ve beraberindeki heyet, Kula Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde devam eden altyapı ve yol ve benzeri çalışmaların son durumu ve gelişmeler hakkında OSB Bölge Müdürü Vesile Canseven Tunçel ve yüklenici firma sorumlularından bilgi aldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından “İlk Evim” projesi kapsamında Kula’ya 3. Etap olarak yapılan 633 sosyal konut şantiyesini de ziyaret eden Kaymakam Özdemir,Başkan Tosun ve beraberindekiler örnek dairelerde incelemelerde bulunurken yürütülen inşaat çalışlmaları hakkında müteahhit firma yetkililerinden bilgiler aldı.

Kula 3. Etap TOKİ Şantiyesi ziyareti ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ilçeye kazandırdığı Binicilik Tesisi ve yenilenen 4 Eylül Şehitler Stadı’na da inceleme ziyaretinde bulunan Kaymakam Özdemir, Gençlik Spor İlçe Müdürü Ufuk Özlem’den spor tesisleri ve hizmetleri hakkında bilgi edindi. Kaymakam Özdemir, Kula’nın altyapı, üst yapı, sağlık, spor, üretim, ve istihdam alanlarında vatandaşların taleplerini en güzel şekilde karşılayacak için vizyon projelerin bir bir hayata geçtiğini ifade ederek yatırımların hayata geçmesinde emeği olanlara teşekkür etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ