Kula Gazetesi

Manisa’da Özlenen İşbirliği Sağlandı, Öğrencilere Ücretsiz Ulaşım Geldi

237 views
01 Aralık 2023 - 13:34
Manisa’da Özlenen İşbirliği Sağlandı, Öğrencilere Ücretsiz Ulaşım Geldi
( bant 1

Manisa’nın yıllardır özlemini çektiği yerel siyaset, genel siyaset ve bürokrasi işbirliği sonunda sağlandı. İşbirliği sonucundan öğrencileri mutlu edecek karar çıktı.

Manisa yıllardır yerel siyaset, genel siyaset ve bürokrasinin koordinasyonsuzluğu sebebiyle birçok farklı dertten mustaripti. Geçtiğimiz günlerde hayata geçen bir proje ile artık bu sorunun geride kalacağına dair bir umut ışığı doğdu. Yerel siyasetin temsilcisi Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, genel siyasetin temsilcisi AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Mücahit Arınç ve bürokrasinin temsilcisi Manisa Valisi Enver Ünlü işbirliği ve koordinasyonunda gerçekleştirilen projeyle MCBÜ Muradiye Kampüste okuyan öğrenciler için ücretsiz ulaşım hizmeti başlatıldı. KYK Yurdu ve Kampüs arasında bulunan yol için gerçekleştirilen seferlerden ilk günde bine yakın öğrenci faydalandı.

Arınç, Talebi Saha Çalışmasında Aldı

Milletvekili olduğu 14 Mayıs seçimlerinden bu yana sahayla irtibatını koparmayan, bulduğu her fırsatta sahada vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Manisa Milletvekili Mücahit Arınç bu çalışmaları esnasında vatandaşlardan gelen talepleri not etmesi ve taleplerin çözümü noktasında ilgili kurumlarla ilişki kurmasıyla ön plana çıkıyor.

Bir saha çalışması esnasında üniversite öğrencileri Arınç’a, yüksek ulaşım ücretlerinden bahsederek özellikle birbirine çok yakın olan KYK Ayşe Hafsa Sultan Öğrenci Yurdu ile Manisa CBÜ Muradiye Kampüsü arasında bu ücretin verilmesinin bütçelerini zorladığını anlattılar. Arınç, öğrencilere konuya dair notu aldığını ve ilgili kurumlarla ne yapabileceklerini konuşacaklarını iletti.

Başın Düşerse Dara, Çerçi’yi Ara

Arınç, öğrencilerden aldığı talebi Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ile paylaştı. Çerçi talep üzerine bir ekip görevlendirerek çalışma yapılmasını istedi. Yapılan çalışmada ulaşım talebi olan öğrenci sayısı, öğrencilerin ders saatleri ve ders yoğunluğu, ulaşım koşullarını etkileyebilecek hava koşulları belirlendi. Ardından belediye envanterinde bulunan ve bu koşullara uygun olan araçlar belirlendi. Araçlar içerisinde en uygun olanı seçilerek bu iş için görevlendirilmek üzere ayrıldı. Proje tüm detaylarıyla Manisa Valisi Enver Ünlü’ye iletildi.

Vali Son Noktayı Koydu

Daha önce görev yaptığı yerlerde “vatandaş dostu vali” olarak biline Manisa Valisi Enver Ünlü projeyi en ince ayrıntısına kadar inceleyerek gözden geçirdi. Kendisi de benzer bir çalışma yapılması talimatı vererek kendi ekibinden gelen verilerle belediyeden gelen verileri kıyasladı. Değerlendirme sonucunda projenin kamu yararı taşıdığına ve öğrenciler için büyük bir hizmet olacağına kanaat getirerek “Uygundur. Hemen gereği yapılsın.” talimatını verdi.

Milletvekilinden ulaşan talebin, Belediye Başkanı tarafından projelendirilmesi ve Vali tarafından hayata geçirilmesine onay verilmesiyle 29 Kasım itibariyle MCBÜ Muradiye Kampüste okuyan öğrenciler için ücretsiz ulaşım hizmeti başlatıldı. KYK Yurdu ve Kampüs arasında bulunan yol için gerçekleştirilen seferlerden ilk günde bine yakın öğrenci faydalandı.

65 kişilik otobüslerle günde belirli zaman aralıklarıyla gerçekleştirilen taşıma seferlerine öğrencilerin ilgisi yoğun oldu. Sabah 08.00 – 09.00 arası 5 turla başlayan seferler 15.00 – 16.00 ve 21.00 – 22.00 saatleri arasında da devam ediyor. KYK Ayşe Hafsa Sultan Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilere özel olarak düzenlenen bu seferler; KYK Yurdu’ndan Muradiye Kampüsü, Muradiye Kampüsü’nden KYK Yurdu’na şeklinde devam ediyor.

Onlar Bizim Gelceğimiz

Konu hakkında açıklamada bulunarak Yunusemre’ye emanet olan öğrencilerin yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “AK Parti MKYK Üyemiz ve Manisa Milletvekilimiz Ahmet Mücahit Arınç, Manisa Valimiz Enver Ünlü, Manisa CBÜ Rektörümüz Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa Gençlik Spor İl Müdürümüz Yunus Öztürk ile gerçekleştirdiğimiz istişareler ve öğrencilerimizden gelen talepler doğrultusunda elimizdeki imkânlarla ‘Neler yapabiliriz?’ sorusunu masaya yatırdık. Zaten zor şartlar altında eğitimlerini sürdüren kardeşlerimizi en azından yol masraflarından kurtarmak amacıyla biz de Yunusemre Belediyesi olarak böyle bir çalışma başlattık. Gördüğümüz kadarıyla da ilgi yoğun. Bu hizmetimiz akademik yıl boyunca devam edecek. Üniversite öğrencileri bizim için çok kıymetli. Onlar bizim yakın geleceğimiz.” dedi.

Yeni Müjdelerimiz Yolda

Konuya ilişkin açıklama yapan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Mücahit Arınç; “AK Parti “Halka hizmet, Hakk’a hizmettir” düsturunu şiar edinmiş bir parti. Elimizdeki tüm imkânları vatandaşlarımızın daha rahat daha müreffeh bir hayat sürmesi için seferber ediyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimizden gelen talebi kırmayarak hemen projelendiren Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’ye teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrenci kardeşlerimizin kulakları bizde olsun. Yunusemre Belediyesi’nin, öğrencilerin hayatını kolaylaştıracağı yeni müjdeleri de yolda. Merak etmeyin; biz, sizler için varız” dedi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ