Kula Gazetesi

Jeotermal Teknolojik Sera Projesinde Üretime Geri Sayım Başladı

275 views
23 Kasım 2023 - 12:01
Jeotermal Teknolojik Sera Projesinde Üretime Geri Sayım Başladı
( bant 1

Manisa’nın Kula İlçesinde üretim, istihdam ve kalkınmaya 129 milyon liralık yatırımla ilçenin kaderini değiştirecek “Jeotermal Enerji ile Teknolojik Sera Kurulumu Projesi” sona gelindi.
Şehitlioğlu Mahallesi yakınlarında yüksek potansiyele sahip sıcak su kaynaklarının değerlendirilmesi amacıyla Zafer Kalkınma Ajansı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kula Belediyesi iş birliğinde 135 bin metrekare alanda jeotermal sera projesinde personel mülakatlarına başlandı.
Personel alımı çalışmalara başlayan Kula Belediyesi kısa bir süre sonra ilk 25 bin metrekarelik alanda üretime başlamayı hedefliyor.
Seranın son durumunu yerinde inceleyen Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir ve Belediye Başkanı Hüseyin Tosun sera inşaatını yapan firma yetkililerinden bilgi aldılar.
Yapılan çalışmaları değerlendiren Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “Göreve geldiğimiz 2014 Mart ayından bu yana değişen ve gelişen kula hayalimizi gerçekleştirmek amacıyla çalışmalarımıza hız kesmeden devam ettik. Hep açılıp kapanan termal suları gördük. Termal zengini bir memlekette bu kaynağın boşa akıp gitmesi, Kula ekonomisine kazandırılamaması bizleri hep derinden üzdü. Geldiğimiz noktada ise 130 Milyon Türk Lirası değerin üzerinde, 135 bin metre kare alan içerisine 50 bin metre kare Jeotermal Kaynaklı Teknolojik Serada sona geldik. Kulamızın yetiştirdiği ender değerlenden, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun verdiği destek sayesinde “Çalışan ve Üreten Gençler Programı (CUGEP)” projesi kapsamında yatırım fırsatı bulduk. Çok sayıda gencin ve kadının istihdamına olanak sağlayacak proje aynı zamanda da ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Bunun yanında, çiftçilerimizin sera konusunda deneyim kazanmasını, kendi seralarını kurmaları, kurdukları serada üretim yapmaları da ayrıca projenin örnek olması açısından çok önemli. Yıllardır akan suya bakmayacak, o suyu ekonomiye kazandırarak katma değer elde edeceğiz. Kısa bir süre sonra ilk 25 bin metrekare alanda üretime başlayacağımız Jeotermal Enerji ile Teknolojik Sera’nın ilçemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ