Kula Gazetesi

ÇEKÜL Vakfı UNESCO eğitimini Kula’da verdi

103 views
22 Kasım 2023 - 11:30
ÇEKÜL Vakfı UNESCO eğitimini Kula’da verdi
( bant 1

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) eğitim takvimi içerisinde yer alan UNESCO eğitimini Manisa’nın Kula İlçesinde verdi.

Kula Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitimde, UNESCO başvuru ve işleyişi eğitimini 10 belediyeden 13 uzman katılımcı aldı.

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO sertifikalı jeoparkı olan Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkında gerçekleşen eğitimde, Kula Belediyesi ve Jeopark Belediyeler Birliği personelleri deneyimlerini, paylaştı.

ÇEKÜL Vakfı personeli Kibele Eralp, yapılan eğitimi hakkında yaptığı açıklamada, “Kula Belediyesi ev sahipliğinde UNESCO ve yerel yönetimler eğitimini verdik. Tarihi Kentler Birliğine üye belediyelerde ve karuma kurullarında çalışan teknik uzmanlara yönelik eğitim verdik. Bu eğitim kapamında Kula-Salihli jeoparkını, tarihi konakları ve tarihi dokuyu inceliyoruz. Yaptığımız bu eğitim sayesinde katılan 13 uzman, burada kazandıkları deneyimler ile kendi kentlerine ne gibi çalışmalar yapabilecekleri çıkarımlar elde ettiler. Elde ettikleri kazanımlar sayesinde kendi kentlerinde yapacakları çalışmalar ışık tutacaklar. Kula Belediyesinin bu konuda ciddi tecrübelerinden faydalandık, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı Müdürü Yiğit Karakuzu açıklamasında, ÇEKÜL vakfı tarafından amn gerçekleştirilen eğitimlere kasamında UNESCO modülünün eğitimini Kula İlçesinde verildi. İlk gün eğitim verildi, ikinci gün ise arazi gezileri gerçekleştirdik. Eğitimde, UNESCO süreci ve UNESCO Global Jeoparklar ağına dahil olma süreçlerinden anlattık diye konuştu.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ