Kula Gazetesi

Kula’da Ahilik Haftası düzenlenen törenle kutlandı

87 views
12 Ekim 2023 - 8:17
Kula’da Ahilik Haftası düzenlenen törenle kutlandı
( bant 1

Kula’da Ahilik Haftası, Hacı Ömer Özboyacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla kutlandı.

Yunus Emre Kültür Merkezinde gerçekleştirilen program esnafın ve öğrencilerin el emekleriyle oluşturdukları stantların ziyaret edilmesiyle başladı.

Resmi program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aytekin Şadan yaptı.

Ahiliğin önemine dikkat çeken Başkan Şadan, Ahilik, meslek örgütü olmasının yanında manevi bir terbiye ocağıdır. Ahilik teşkilatı aynı zamanda Anadolu’da dirlik ve düzenin sağlanmasında, birlik ve beraberliğin tesisinde de etkin rol üstlenmiştir.” dedi. Başkan Şadan, ahilik teşkilatının milletin yüzyıllardır sahip olduğu birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun en somut örneklerinden biri olduğuna vurgu yaptı.

Programda, öğrenciler  şiirler okundu, video gösterimi yapıldı, koro gösterisi katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Programa, Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Gökmen, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bayram Yüksel, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Akkaya, sivil toplum kuruluş başkanları, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş başkanları, daire amirleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ