Kula Gazetesi

Başkan İlkcan Durmaz ”Tufan Akan’ın Açıklamaları Gerçeklerle Bir İlgisi Yok”

261 views
24 Ağustos 2023 - 10:23
Başkan İlkcan Durmaz ”Tufan Akan’ın Açıklamaları Gerçeklerle Bir İlgisi Yok”
( bant 1

AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı İlkcan Durmaz, İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı, “Yuntdağı Mahallelerinin ihmal edildiği” iddialarına yönelik olarak açıklamalarda bulundu.

Başkan Durmaz, Yunusemre Belediyesi’nin göreve geldiği günden bu zamana kadar bir çok hizmeti hayata geçirdiği ve bu hizmetlerin şahidinin Yunusemre ve Yuntdağlı vatandaşlar olduğunu söyledi.

Yunusemre İlçesi ve Yuntdağı Mahallelerine yapılan hizmetlerin, Manisa’yı adeta marka bir şehir haline getirdiğine dikkat çeken Durmaz’ın açıklaması şu şekilde:

“Sayın Akan’ın açıklamasında yer alan ve Yunusemre Belediyemizin Yuntdağı’nı ihmal ettiği, kırsal kalkınmaya önem vermediği iddiası tepeden tırnağa yanlıştır, iftiradır. Yapılan açıklamanın hangi bölümünü düzelteceğimizi bilemedik fakat kısaca belediyemizin hizmetlerinden bahsetmek isteriz.

Mehmet Çerçi Başkanlığındaki Yunusemre Belediyesi, 30 Mart 2014 seçiminin ardından göreve gelmesiyle, bu zamana kadar ilçe merkezi ve Yuntdağı’nda bulunan kırsal mahallelerimizde birçok hizmeti hayata geçirmiştir.

Tüm bu hizmetlerin başta en büyük şahidi Yuntdağlı hemşerilerimiz olmakla birlikte 270.000 nüfusuyla Yunusemreli vatandaşlarımızdır.

Akan’ın düştüğü hataya zamanında muhalefette bulunan ilçe başkanları ve hatta milletvekilleri de düşmüştür. Tarih haklı olanı ortaya çıkarmıştır. Zamanında Yunusemre Belediyesi nezdinde Belediye başkanımız Mehmet Çerçi’yi karalamaya çalışanlar Manisa siyasetinden silinip gitmişlerdir. Siyaset uzun soluklu bir olgudur. Bu sebeple Sayın Akan’a tavsiyemiz boş atıp dolu tutturmaya çalışmasın.

“Üreticiye Destekler Artarak Devam Ediyor”

Yuntdağı’nda yaşayan üreticilerimize yönelik yapılan çalışmaların bazılarını Sayın Akan’ın dikkatine sunmak istiyoruz.

Kentimize kazandırdığımız hizmetleri, Sayın Akan’ın dışında herkes biliyor ve takdir ediyor.

Belediyemiz bugüne kadar Yuntdağı bölgemizde 130 bini meyve olmak üzere toplamda 280 bin adet fidanı üreticilerimize dağıtmıştır.

Belediyemiz 400 bin göz aşılama faaliyetiyle Yuntdağı’nı Antep fıstığının üretim merkezi haline getirmiştir.

Çok sayıda vatandaşımız arıcılık yapmaya teşvik edilirken, 1500 arı kovanı üreticilerimize dağıtılmıştır.

Yine belediyemiz tarafından üreticilerimizin bahçe ve tarlalarına ulaşımlarının rahat olması adına 1370 km tarla ve ova yola açılmıştır.

Soğuk hava deposu, pekmez üretim tesisi, antep fıstığı kavlama tesisi, un değirmeni, liyofilizasyon (dondurarak kurutma) makineleri, 50 ton kapasiteli kantar, sebze-meyve doğrama ile ambalaj makinelerinin bulunduğu Yuntdağı’nda üretilen ürünlerin işlenmesini sağlayan tesisimizle de bölgenin kalkınmasına önemli katkılar sunuyoruz.

“Yaşam Şartları İyileştirildi”

Yunusemre Belediyemiz Yuntdağı bölgesinde sadece üretici destekleriyle değil, fiziksel koşullarda yaptığı iyileştirmelerle de bölge vatandaşımızın hayatına dokunmaya devam etmektedir.

Bu kapsamda mahallelerimizde bulunan okul, cami gibi yaşam alanlarının fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve düzenlemesi rutin olarak gerçekleştiriliyor.

Bunun yanı sıra daha öncesinde çamur içerisinde olan köy içi sokaklarının tamamı kilitli parke taşıyla kaplanarak kırsal mahallelerimizin çehresi değiştirilmiştir. 63 kırsal mahallemizin en merkezi konumda bulunan 22’sine kapalı düğün salonu, muhtarlık, genç odası, el sanat atölyeleri ve kahvehane gibi bölümler bulunan tesisleri vatandaşlarımızın hizmetine sunarak taziye, düğün, mevlit gibi organizasyonlarda vatandaşımızın kullanabileceği modern yapıları hizmete sunduk.

“Yuntdağı Cazibe Merkezi Haline Geldi”

Belediyemiz Yuntdağı’nı her yönden abad etmeye devam ediyor. Şöyle ki; Ortaköy’de belediyemiz tarafından hayata geçirilen mesire alanı, çevre illerden binlerce vatandaşa hizmet vermektedir.

Hemen yanı başında bulunan “Er Meydanı” bugün gelinen noktada Türkiye’de marka olmuş bir güreş alanı haline gelmiş ve her organizasyonda on binlerce güreş severi ağırlamaktadır. Bu durum Yuntdağı için bir marka çalışmasıdır.

Yine Köseler mahallemizde bulunan Aigai Antik Kenti’ni turizme kazandırmak için 7 yıldır kazılara ana sponsor olan ve emek veren belediyemiz, tarih turizmine katkı sunmak, burayı bir cazibe merkezi haline getirmek için bir projeyi daha hayata geçirdi.

İçerisinde karşılama merkezi, seyir ve dinlenme terası, amfi tiyatro alanı, yöresel ürün ve hediyelik eşya satış büfeleri bulunan ve bölgenin turizmine önemli katkılar sunacak tesis binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayacak.

Yine Yuntdağı’nda her türlü ihtiyacın giderilebileceği donanıma sahip; 50 çadır, 55 karavan ve 20 bungalov konaklama yeri bulunan kamp alanımızda ayrıca gölet, spor alanları, 8 dönümlük lavanta bahçesi gibi turistik anlamda cazibe oluşturacak unsurların yer aldığı projenin yapımı tamamlamak üzereyiz.

“Bu Çabalar Beyhude”

Cumhurbaşkanımız liderliğinde 22 yıldır ülkesine, milletine ve Manisa’mıza hizmet eden AK neferler olarak, bu tür aslı astarı olmayan açıklamalara takılmadan hizmetlerimizi hayata geçiriyoruz.

Bu asılsız ithamların hiçbirinin Yunusemre Belediyesi’ni ilgilendiren bir tarafı olmamasına rağmen sırf gündem olmak uğruna bu söylemler, milletin gönlüne taht kurmuş ne AK Parti ne de Belediyelerine halel getiremez. Bu açıklamaların hepsi beyhude bir çabadan ibarettir. Son olarak, Sn. Akan’ı da siyaset yaparken daha gerçekçi, daha objektif ve milletimize karşı daha dürüst olmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ