Kula Gazetesi

Manisa’da 41 milyonluk tekstil fabrikaları ve anaokulu inşaatı devam ediyor

337 views
05 Temmuz 2023 - 15:56
Manisa’da 41 milyonluk tekstil fabrikaları ve anaokulu inşaatı devam ediyor
( bant 1

Tekstil fabrikalarında kadın istihdamının arttırılması amacıyla yapılan tekstil fabrikalarının yanına 200 öğrenci kapasiteli kreş ve anaokulu çalışmak isteyen genç annelere hizmet verecek.

Manisa’nın Kula İlçesinde 41 Milyon 977 Bin 320 Türk Lirası ihale bedeli ile 2 tekstil fabrikası, kreş ve anaokulu sayesinde istihdama katkı sağlayacak.

İlk etapta bin kişinin istihdam edileceği tekstil fabrikalarının yanında, fabrikada çalışan kadınların çocuklarını bırakabilecekleri kreş ve anaokulu inşaatı devam ediyor.

Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen projede iki adet tekstil fabrikası ve 8 derslikli anaokulu ile kreş yer alıyor.

Yapılan kreş ve anaokulunda eğitici hobi bahçesi, evcil hayvan alanı, tarım uygulama bahçesi ve hobi alanlarından oluşan okul 200 öğrenciye hizmet verilecek.

Özellikle çocukları nedeniyle çalışamayan annelerin destekleneceği proje sayesinde ev hanımlarının istihdam edilmesi hedefleniyor.

Yaklaşık 42 Milyonluk yatırım ile Kula İlçesindeki istihdam sorunlarının büyük ölçüde önüne geçileceğini söyleyen Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, istihdam sadece bizlerin değil tüm dünyanın başlıca problemi. Şu anda bu sorunun önüne geçmek amacıyla deri tekstili üretimi gerçekleştiren bir firma ile yaklaşık iki yıldan bu yana ortaklaşa çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eğitimli insan kaynağı oluşturmak amacıyla belediyemize ait otoparkta eğitim ve üretim sürecine başladık. İlerleyen süreçte ise yapılan fabrikalardan birisine taşıyarak üretimine devam edeceğini söyledi.

Belediye Başkanı Tosun açıklamasında, “Geçmiş olduğumuz dönemde başladığımız tekstil fabrikamızı bitirdik ve orada yaklaşık 800/900 kişi çalışmaya devam ediyor. Bunun yanında yeniden ihalesine 5 bin 500’er metrekareden toplamda 11 Bin metre kare iki fabrikanın ihalesine çıkarak inşaatına başladık. Bu iki fabrikada toplamda bin kişiye yakın istihdam oluşacak. İlerleyen süreçte inşaatı devam eden fabrikalarımız bittiğinde bu bölgede 2500’e yakın kişi istihdam edilmiş olacak. Amacımız insanların yüzlerinin gülmesi, beklentilerinin gerçek olması. Kulalı halkımızı istihdam ederken ortaya çıkan problemlerin başında çalışmak isteyen annelerimizin çocuklarını emanet edebilecekleri bir  yerlerinin olmaması. Bu nedenle çocuklarını bırakacak yerlerinin olmamasından kaynaklı çalışamayan eşlerin ev ekonomisine katkı sağlamalarını amaçlıyoruz. 200 çocuğa aynı anda hizmet verebilecek olan kreş ve anaokulu yapılması için ihaleye çıktık ve çalışmalarımızı başlattık.  İnşallah 5 ya da 6 ay içerisinde de kreş ve anaokulumuzu bitirerek Kula’da hiçbir vatandaşımızın çocuğu nedeniyle çalışamamasının önüne geçmiş olacağız. Çalışmak isteyen annelerimiz, benim evimde küçük çocuğum var, baktıracak kimsem yok demeden imkanlar dahilinde getirip çocuğunu bu kreşe, ana okuluna verecek ve iş yerinde gönül rahatlığıyla çalışabilecek.” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ