Kula Gazetesi

Manisa kışında üretiyor projesi kapsamında sebze fidesi dağıtımı yapıldı

141 views
24 Haziran 2023 - 14:36
Manisa kışında üretiyor projesi kapsamında sebze fidesi dağıtımı yapıldı
( bant 1

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından 2023 yılı “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” dahilinde, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen “Manisa Kışın Da Üretiyor Projesi” kapsamında kışlık sebze fidelerinin dağıtımına Kula İlçesinde başlandı.

Proje kapsamında Kula İlçesi Dereköy ve Ortaköy Mahallesindeki üreticilere karnabahar fidesi dağıtımı gerçekleştirildi.

Proje ile Manisa İli topraklarında; küçük ölçekli bitkisel üretim işletmelerinin gelirlerinin artırılması ve çeşitlendirilmesi, ekiliş programı yapılmayıp boş bırakılan arazilerin veya nadas alanlarının uygun münavebe planı ve ekim yöntemleri kullanılarak tarımsal üretime kazandırılması, kışlık sebze üretiminin desteklenmesi, bitkisel üretimde verim ve kaliteyi artıracak uygulamaların yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, yapılan desteklemeler sayesinde tarımın bilinçli ve verimli hale getirilmesinde Tarım ve Orman Bakanlığının katkısı büyük. İnşallah bu tür projeler sayesinde çiftçimize verilen destekleri sayısı artar ve sürdürülebilir ekonomiye katkısı büyür diye konuştu.

Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk; “İlimiz Kula, Soma, Ahmetli ve Gördes İlçelerinde uygulanan “Manisa Kışın Da Üretiyor Projesi” kapsamında %75 Bakanlık, %25 yerel katkılı olmak üzere toplam 915.628 TL bütçe ile 795.700 adet karnabahar ve marul fidesi, 84 kg ıspanak tohumu dağıtımı 360 dekar alanda üreticilerle buluşmaya başlamıştır. Kula İlçemizde 376.200 adet karnabahar fidesinin (Tezeren ve Bahara çeşidi) 150 dekar alanda 46 üreticiye dağıtımı gerçekleştirilmiştir” dedi.

Dereköy Mahallesinde gerçekleşen fide dağıtım etkinliğine; Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, Kula İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bilgin Sarısu, Ak Parti Kula İlçe Başkanı Eyüp Yavuz Aşkın, MHP Kula İlçe Başkanı Nazım Baytok, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kula Koordinatörü Aydın Topdemir, Kula Ziraat Odası Başkanı Nuri Topal, konu sorumlusu teknik personeller ile üreticiler katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ