Kula Gazetesi

Zamanın Hayat Kaynağı Çukur Çeşmeler, Gün Yüzüne Çıkartılıyor

138 views
27 Ocak 2023 - 12:14
Zamanın Hayat Kaynağı Çukur Çeşmeler, Gün Yüzüne Çıkartılıyor
( bant 1

Kula’da varlığı bilinen 12 çukur çeşmeden birisi Hancı Çukur Çeşmesi, Zafer Kalkınma Ajansı’nın da desteklediği “Kula Tarihi, Restorasyonla Canlanıyor” projesi kapsamında gün yüzüne çıkartılıyor.

Tarihi kent dokusu, kültürel miras değerleriyle Manisa’nın turizmde marka ilçesi Kula’da, zamanın içme suyu teminini sağlayan 12 çukur çeşmenin varlığı biliniyor. İlçede su şebekesinin zamanla genişlemesi sonucu işlevini yitirdiği düşünülerek üzerleri kapatılan çukur çeşmelerden ikisi daha önce yapılan restorasyonlarla turizme açıldı. Kula Belediyesi, ilçenin kültürel mirası olan çukur çeşmelerin gelecek nesillere aktarmak amacıyla yeni proje üretti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Zafer Kalkınma Ajansı ve Kula Belediyesi işbirliğinde yapılan “Kula Tarihi, Restorasyona Canlanıyor” projesi kapsamında ilk etapta ilçede varlığı bilinen çukur çeşmelerden Hancı Çukur Çeşmesi’nde Kula Belediyesi tarafından kazı çalışması başlatıldı. Akgün mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nde üzeri toprakla kapalı şeklinde bulunan kültürel miras Hancı Çukur Çeşme, kazı ve temizlik çalışmalarının ardından aslına uygun ve özgün dokusu korunarak restore edilecek. Proje kapsamında Seyitali Mahallesi Gülmezlerin Süleymanağa sokak üzerinde olduğu bilinen Buruşuk Çukur Çeşmesi’nin de gün yüzüne çıkartılması planlanıyor.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ