Kula Gazetesi

Kula Deri İhtisas ve Karma OSB’de Altyapı Çalışmaları, Törenle Başladı

135 views
20 Ocak 2023 - 15:12
Kula Deri İhtisas ve Karma OSB’de Altyapı Çalışmaları, Törenle Başladı
( bant 1

Karma yapısıyla birçok kişiye istihdam kapısı olacak Kula Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) 1. Etap altyapı inşaatı resmen başladı.

Manisa’nın Kula ilçesinde kuruluş sürecine 1997 yılında başlanan, 2020 yılında sektör grubu karmaya dönüşen ve ilçenin kalkınmasına, istihdamın arttırılmasına yönelik önemli projelerden birisi olan Kula Deri İhtisas ve Karma OSB’nin altyapı çalışmaları düzenlenen törenle resmen başladı. 102 Milyon TL keşif bedeli ve %30 tenzilatla 71 Milyon 768 Bin 334 TL bedelle ihale edilen altyapı çalışmaları kapsamında OSB yatırım sahasında gerçekleştirilmesi planlanan 258 hektarlık alanın 1. Etabı olan 81,6 hektarlık kısmında yol, atık su, yağmursuyu, içme suyu, Telekom ve YGAG elektrik şebekesi inşaatlarından müteşekkil altyapı yapım işinin, 2023 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor. Akhisar, Soma, Turgutlu ve Salihli’den sonra Manisa’da  Organize Sanayi Bölgesine sahip beşinci ilçe Kula olacak.

OSB Bölge Müdürü Vesile Canseven Tunçel’in Kula’nın Organize Sanayi Bölgesi tarihsel süreci ve faaliyetleri hakkında bilgi sunumuyla başlayan törende; sırasıyla yüklenici firma yönetim kurulu başkanı Niyazi Biçer, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula Kaymakamı Birkan Tatlısöz, görüş ve temenniler içeren konuşmalar gerçekleştirdi. İlçe Müftüsü Halil Kara’nın yaptığı dua eşliğinde kurban kesimi ve altyapı çalışmalarının başlatılması için kurdele kesildi. Kula-Selendi yolu Cumhuriyet caddesi güzergahında yer alan OSB alanında gerçekleşen altyapı faaliyetleri başlangıç törenine; Kula Kaymakamı Birkan Tatlısöz, Belediye Başkanı ve Kula Deri İhtisas ve Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tosun, İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Gökmen, Ak Parti ilçe Başkanı Ahmet Palabıyık, MHP İlçe Başkanı Nazım Baytok, CHP İlçe Başkanı Osman Kasırga, OSB Müteşebbis Heyet Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Kula Dericiler Odası ve Dericiler Kooperatifi yöneticileri, OSB Bölge Müdürü Vesile Canseven Tunçel, yüklenici firma NB Biçer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Biçer katıldı.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ