Kula Gazetesi

Kula’da 25 yıllık hayal gerçek oluyor, kentin kaderi değişiyor

355 views
09 Aralık 2022 - 17:53
Kula’da 25 yıllık hayal gerçek oluyor, kentin kaderi değişiyor
( bant 1

Manisa’nın Kula İlçesinde 81,6 hektarlık alana kurulacak olan Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi alt yapı ihale yapılmasının ardından yüklenici firma ile protokol imza töreni yapıldı.

Altyapı yapım için 24 Kasım 2022 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında gerçekleştirilen ihalede yüklenici firma ihaleyi 71 Milyon 768 Bin Türk Lirası’na aldı.

Kula Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi binasında noter huzurunda gerçekleştirilen protokolde konuşan Kula Belediye Başkanı ve Kula Deri İhtisas ve Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tosun, 1997 yılında başlayan bir hayal 25 yıl sonra bu gün gerçeğe dönüşerek bir kentin geleceğini değiştireceğini söyledi.

Başkan Tosun konuşmasında, “Alt yapı ihale sözleşmesi ile bölgede gerçekleştirilmesi planlanan 258 hektarlık alanın 1. Etabı olan 81,6 hektarlık kısmında yol, atık su, yağmursuyu, içme suyu, Telekom, yüksek gerilim ve alçak gerilim elektrik şebekesi inşaatlarından müteşekkil altyapı yapım işi, 2023 yılı sonunda tamamlanacak. Devletimizin gücü ve durmaksızın devam eden çalışmalarımız ile OSB ile ilgili zor süreçler aşıldı. Bir dakika bile zaman kaybetmeden süreçte gerekli olan işlemleri tamamlayarak az zamana çok büyük işler sığdırdık.  Bunları yaparken yekvücut olduk, ortak bir bakış açısı ile hareket ettik. Bunun içerisinde müteşebbislerimizde büyük rol aldı. Şimdi yatırımların yapıldığı, üretime geçilecek bir sürece giriyoruz. Bundan böyle Kula, OSB sayesinde daha çok yatırım, daha çok üretim ve istihdam ile konuşulacak.  Organize Sanayi Bölgesi hedefimizin bu seviyeye getirilmesinde Gençlik ve Spor Bakanımız hemşehrimiz Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank bize büyük destek verdi, tıkandığımız noktalarda önümüzü açtı. Manisa Valimiz Sn. Yaşar Karadeniz, Kaymakamımız Birkan Tatlısöz, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan, Kalkınma Ajanları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, bugüne kadar emek veren tüm Valilerimize, Kaymakamlarımıza, bütün Müteşebbislere, Kula Dericiler Kooperatifinin tüm Başkan ve üyelerine bir kez daha sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

OSB Bölge Müdürlüğü binasında gerçekleşen sözleşme imza törenine, MHP İlçe Başkanı Nazım Baytok, CHP İlçe Başkanı Osman Kasırga, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Eyüp Yavuz Aşkın, OSB Müteşebbis Heyet Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Kula Dericiler Odası yönetim kurulu üyeleri katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ