Kula Gazetesi

Kula Yağlı Pehlivan Güreşlerinde başpehlivan Hasan Cengiz oldu

117 views
16 Ekim 2022 - 16:10
Kula Yağlı Pehlivan Güreşlerinde başpehlivan Hasan Cengiz oldu
( bant 1

Manisa’nın Kula İlçesinde 26.sı düzenlenen “Kula Yağlı Güreşleri”nde, Hasan Cengiz başpehlivan oldu.

Kula Belediyesince, Kula spor kompleksi güreş sahasında 13 boyda gerçekleştirilen organizasyona güreşseverler yoğun ilgi gösterdi.

Yağlıpehlivan güreşine 220 sporcu 25 başpehlivan kürsüye çıkmak için mücadele etti.

Hasan Cengiz’in başpehliavn olduğu müsabakalarda 2. Kürşat Korkmaz ve üçüncülük kürsüsünü Serdar Yıldırım ve Kaan Kaya paylaştı.

Her yıl düzenlenen güreş ağası ihalesini ise Çeçen Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz 600 bin Türk lirası bedelle güreş ağası oldu.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun yaptığı konuşmada, “Güreş bizim gelecek nesillere aktarmamız gereken önemli bir kültür mirasımız. Atalarımız bu güreş geleneğini yüzyıllardır bütün zorluklara rağmen devam ettirmişler. Bizlerde gelecek nesillere güreş geleneğimizi aktarmak için çalışıyoruz. Er meydanına çıkan tüm pehlivanlarımıza başarılar diliyor, destek veren herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ