Kula Gazetesi

Kula’da “Selvili Dede Alevi Kültür ve Dayanışma Şenliği” kutlandı

439 views
25 Eylül 2022 - 17:03
Kula’da “Selvili Dede Alevi Kültür ve Dayanışma Şenliği” kutlandı
( bant 1

Manisa’nın Kula ilçesinde “Selvili Dede Kültür ve Dayanışma Şenliği” kutlandı.

Kenger Mahallesi’nin geleneksel şenliği haline gelen ve Aleviliğin yaşatıldığı “Selvili Dede Kültür ve Dayanışma Şenliği”nin 24’düncüsü Kula Belediyesi iş birliğiyle düzenlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba yaptığı konuşmada, “Öncelikle Kula Belediye Başkanımız Hüseyin Tosun’a, Muhtarımız Günay Yılmaz’a böyle bir etkinliği yaptıkları için teşekkür ediyorum. Bizim Anadolu’nun değerlerinin yaşaması konusunda önemli etkinlikler bunlar. Bu gün Türkiye’de Anadolu’da, bizim diğer ülkelerden farklı özelliklerimiz var. Türkiye Müslüman bir ülke, ancak Türkiye Müslüman Ülkeler arasında başka bir yere sahip. Hem bu gün andığımız değerlerimiz bir diğeri de Cumhuriyetimiz, laikliğimiz, demokrasimiz. Türkiye, Anadolu’da öyle büyük değerler yetiştirmiştir ki bunlardan biriside Selvili Dede, bu gün barış içerisinde, kardeşlik içerisinde, hoşgörü içerisinde yaşamamızın aslında sebeplerinden birisi onlar. Bakın, Avrupa’da bundan 700-750 yıl önce birbirini kırarken din uğruna, taa 750 yıl önce bu topraklarda dedelerimiz, pirlerimiz buraya kardeşlik tohumları ekmişler. Öyle değerlerimiz var ki bir elinde Aslan’ı bir elinde Ceylan’ı barış içerisinde yaşatan o mesajı bütün insanlığa veren Hacı Bektaşı Veliyi yetiştirmiş bu topraklar.” diye konuştu.

CHP Gurup Başkan Vekili Özgür Özel ise konuşmasında, “Burası yüzyıllardır kara kazanların kaynadığı, beşikte, eşikte, döşekte kimsenin aç açıkta bırakılmadığı, eşitliğin yaşandığı, özelliklede kadın erkek eşitliğinin yaşandığı inanç olarak yaşam biçimi olarak doğrudan yürekte hissedildiği güzel insanların bulunduğu örnek insanların bulunduğu bir yerdeyiz. İyi ki varsınız, sizi çok seviyoruz. Hepinizle birlikte olmaktan, gelecekteki güzel günleri hep beraber karşılamaktan son derece mutluyuz ve umutluyuz.” dedi.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun konuşmasında, Çok değerli canlar, bizler büyük bir medeniyetin, büyük bir ülkenin evlatları olarak üstümüze aslında tarihi sorumluluklar düşüyor. Horasan erenlerinin, Anadolu erenlerinin, Anadolu irfan mektebinde yıllardır yaşattıkları iliklerimize varıncaya kadar saran sevgi, hoşgörü medeniyetini yaşatmak mecburiyetinde olduklarını belirtti.

Şenliğe, Kula Kaymakamı Birkan Tatlısöz, CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bayram Yüksel, İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Gökmen, CHP İlçe Başkanı Osman Kasırga, Kula Ülkü Ocakları Başkanı Uğur Çakan, muhtarlar, Kenger Mahallesi vatandaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ