Kula Gazetesi

Başkan Ergün, Kula’da Yaşanan Su Sıkıntısı İle İlgili Açıklamalarda Bulundu

187 views
09 Ağustos 2022 - 20:28
Başkan Ergün, Kula’da Yaşanan Su Sıkıntısı İle İlgili Açıklamalarda Bulundu
( bant 1

 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kula’da son günlerde yaşanan su kesintileri ve içme suyu sıkıntısının çözümü için yapılacak çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantı’nda il genelinde yapılacak çalışma ve projeler hakkında Meclisi bilgilendiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kula İlçesinde som günlerde yaşanan kontrollü su kesintileri ve Kula’nın içme suyu sıkıntısının çözümü için yapılacak proje hakkında açıklamada bulundu. Yaz aylarında su tüketiminin 10 kat arttığını, Kula İlçesinde su kaynaklarının yetersizliği nedeniyle yaşanan su sıkıntısını çözecek içme suyu terfi hattı projesinin 1 Eylül tarihinde ihalesinin yapılacağını ifade etti. Başkan Ergün, 18 kilometrelik içme suyu terfi hattı projesi kapsamında ihtiyaç duyulan 5 bin metreküplük biriktirme deposu, 400 metreküplük içme suyu deposu, pompa istasyonu ve içme suyu SCADA sistemi kurulacağını belirterek Kula ilçesinde özellikle yaz aylarında yaşanan içme suyu sorununa kalıcı çözüm üreteceklerini ifade etti.
Başkan Ergün, konuşmasının sonunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum , Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük’ü Kula İçme Suyu Terfi Hattı projesine katkılarından dolayı teşekkür etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ