Kula Gazetesi

İtfaiye ’den “Tarihi Kula Evleri” için yangın tatbikatı

392 views
17 Aralık 2021 - 13:28
İtfaiye ’den “Tarihi Kula Evleri” için yangın tatbikatı
( bant 1

Bin 400’ün üzerinde tarihi ev ve konağın bulunduğu Kula İlçesinde, itfaiye yangınlara hızlı müdahale için tatbikat yaptı.

18 ve 19 yüzyıl Osmanlı mimarisinin güzel örnekleriyle, Bin ’in üzerinde tescilli evi içerisinde barındıran Kula, dar ve çıkmaz sokaklarıyla ünlü.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ilçenin dokusuna uygun, yangınlara hızlı müdahale etmek amacıyla aldığı 900 litre su taşıma kapasitesine sahip mini itfaiye aracıyla ilk tatbikatını gerçekleştirdi.

Senaryo gereği, dönüşlerin bol olduğu ve dar sokakta başlayan yangına müdahale için çıkan mini itfaiye aracı, hızlı bir şekilde olay yerine giderek köpüklü su ile müdahale etti.

Yapılan tatbikatın amacını AA muhabirine anlatan Kula İtfaiye Amiri Vehbi Koç, Kula Manisa’nın ilçeleri arasında özel bir yere sahip. Dar ve dönüşleri kısa yolları, 18. Yüzyıl mimarisiyle inşa edilmiş Osmanlı Mimarisinin en güzel örneklerini içerisinde barından Ege’nin şirin bir ilçesi. Apartman yangınlarının gerçekleştiği yerler, modern mimari ve altyapı gereği geniş ve ulaşımı kolay. Fakat eski Kula olarak tabir ettiğimiz, tarihi konakların bulunduğu yerleşim alanında çıkan yangınlarda müdahale etmek ve büyük araçlarla ilerlemek kimi zaman zor olabiliyor. İtfaiye Daire Başkanlığımızın Kula’ya özel olarak aldığı mini itfaiye aracı tamda bu noktada devreye girerek hızlı, güvenli ilk müdahaleyi en kısa zamanda yapmamıza olanak sağlayacak. Kula’mıza hayırlı olmasını temenni ediyor, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ