Kula Gazetesi

Başkan Tosun, Manisa’da İlk Halk Ekmek Üretim ve Satışını Başlattı

122 views
08 Ekim 2021 - 14:11
Başkan Tosun, Manisa’da İlk Halk Ekmek Üretim ve Satışını Başlattı
( bant 1

Kula Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde Manisa ve ilçeleri arasında ilk ve tek Halk Ekmek üretim ve satışına başladı. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun bir sözü daha gerçeğe döndü ve ilk Halk Ekmek satış noktası da hizmete açıldı.

Kula Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde belediye iştiraki Beşibiryerde A.Ş. teşebbüsü ile halkın düzenli, ucuz, sağlıklı ve kaliteli ekmek ihtiyacını karşılamak üzere ‘Az karda çok bereket’ sloganıyla Halk Ekmek üretim ve satışına başladı. üretimi yapılan ekmeklerin ilk partisi, Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un elinden çıktı. Manisa ve ilçeleri arasında ilk defa Kula’da, Başkan Tosun’un girişimiyle başlatılan Halk Ekmek’in satış büfesinin açılışı gerçekleştirildi. Turgut Özal Bulvarı üzerinde Kula mimarisine uygun olarak kurulan Kula Halk Ekmek satış noktasının açılışı Kula Kaymakamı Kemal Duru, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un açılış konuşmaları, İlçe Müftü V. Tahsin Güleç’in tarafından yapılan dualar eşliğinde açılış kurdelasının kesilmesiyle gerçekleşti. Hizmete sunulan Halk Ekmek büfesinde ilk ekmek satışı da Kaymakam Duru ve Başkan Tosun tarafından yapıldı.

Kaymakam Duru; “Halka Hizmet, Hakk’a Hizmettir”
Açılış programında bir konuşma yaparak vatandaşlara hitap eden Kula Kaymakamı Kemal Duru; “Halkla hizmet, Hakk’a hizmet düsturuyla faaliyetler gerçekleştiren Belediyemiz bugün burada Halk ekmek projesiyle vatandaşlarımıza sağlıklı, kaliteli ve uygun ekmek alma fırsatı sunmuştur. Bu projeyi tarihi Kula evlerinin mimarisine uygun olarak satış büfesiyle de güzelleştiren Belediye Başkanımız Hüseyin Tosun, Belediye personelleri ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

“Askıda Ekmek, İhtiyaç Sahiplerinin Yüzünü Güldürecek”
Kula Halk Ekmek açılışında konuşan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Halk Ekmek satış noktasında veren elin alan eli görmeyeceği şekilde ‘Askıda Ekmek’ alanı oluştuklarını belirterek Halk Ekmek tarafından da ihtiyaç sahiplerinin faydalanması için yeterli sayıda günlük askıya ekmek bırakılacağını aynı şekilde hayır yapmak isteyen vatandaşların askıya ekmek bırakabileceklerini açıkladı. Başkan Tosun açıklamasının devamında; “Duyarlı vatandaşlarımızın kendileri için ekmek alırken alım gücü düşük vatandaşlarımız için aldıkları ekmekleri buraya asarak veren elin alan eli görmeyeceği şekilde bu şehirde birlik ve beraberlik ruhu içerisinde yaşamanın mutluluğunu hep birlikte paylaşacağız” dedi.

Başkan Tosun; “ Amacımız Hizmet ve Vatandaşımızın Bütçesine Destek”
Kula Halk Ekmeği’nin ilk etapta 1350 gram ekşi mayalı Kula Ev Ekmeği üretimiyle piyasadan %30 daha ucuz bir tarifeyle 5,50 TL’den halka satışa sunulduğunu açıklayan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, hijyen, kalite ve lezzet olarak Halk Ekmeğin Kulalıların damak tadına hitap edecek şekilde üretildiğinin altını çizdi. Başkan Tosun konuşmasının devamında; “Halk Ekmek olarak yıl sonuna kadar çarşı ekmeği olarak tüketilen ekmeği el değmeden tam otomasyonlu ekmek üretim makinalarıyla gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda üretim kapasitemizi ve satış noktalarımızı da arttıracağız. Her daim soframızda baş köşeyi alan, insanlığın en eski yiyeceği, en temel gıda maddesi ekmeği üretip satışa sunmaktaki amacımız halka hizmet ve vatandaşlarımızın bütçesine destek olmak” şeklinde konuştu.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ